Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων από το επιβατηγό Norman Atlantic, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα και ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εγκατάλειψή του από τους εκατοντάδες επιβάτες.

Ενας εκ των διασωθέντων, ο Φώτης Τσαντακίδης, μιλώντας στο Mega κατήγγειλε ότι η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε 2-3 σημεία!

Είπε: «Ακούγαμε να σκάνε τα λάστιχα στα αυτοκίνητα, ακούγαμε εκρήξεις. Δεν υπήρξε συναγερμός. Εμπαινε στις καμπίνες καπνός. Επικράτησε καπνός, δεν υπήρχε μία ρέγουλα. Δεν υπήρχε συντονισμός».

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν στη λέμβο όπου μπήκε: «Μας έσβησε η μηχανή στη λέμβο και χτυπούσαμε πάνω στο καράβι. Ο καιρός ήταν πάρα πολύ κακός καιρός. Είχε σίγουρα 10 μποφόρ. Καταφέραμε να βρεθούμε στο πλάι του Spirit of Piraeus και ανεβήκαμε με σκάλα. Από τη λέμβο μας σώθηκαν όλοι. Μέσα ήταν και γυναίκες και παιδιά και ένας παπάς που έπεσε στη θάλασσα, αλλά τον έσωσαν».

Ακολουθεί η μαρτυρία μιας κυρίας, η οποία μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ: «Ημουν με άλλους 3 στο πλοίο, πλέον είμαστε όλοι καλά. Στις 6.30 το πρωί ενώ κοιμόμασταν νιώσαμε μέσα στην καμπίνα μία περίεργη μυρωδιά, δεν είχε χτυπήσει κανένας συναγερμός. Η καμπίνα μας ήταν στο 6ο επίπεδο. Ανοίγουμε την πόρτα για να δούμε τι γίνεται και βλέπουμε πολύ καπνό. Το πάτωμα ήταν κόκκινο, φλεγόταν! Ο συναγερμός σήμανε πολύ αργότερα. Το πλήρωμα δεν μας βοήθησε. Ενώ προσπαθούσαμε να ανέβουμε τη σκάλα μας έδωσαν σωσίβια και μπήκαμε μέσα σε λέμβο. Μέσα στη λέμβο ήμασταν γύρω στα 40 με 50 άτομα, μέσα και μικρά παιδιά. Μέσα σε ένα τέταρτο είχαμε εγκαταλείψει το πλοίο. Επικρατούσε πανικός γιατί ο κόσμος δεν ήξερε τι συνέβαινε, δεν ήξερε πού να πάει».

Είπε επίσης ότι η φωτιά ξέφυγε γρήγορα: «Το πλήρωμα προσπαθούσε να τη σβήσει ενώ αυτή είχε φτάσει στο τέςταρτο επίπεδο. Πατούσαμε σε φλεγόμενο έδαφος πριν μπούμε στη λέμβο. Ενώ απομακρυνόμασταν βλέπαμε το πλοίο να φλέγεται».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από