Το μόνο πράγμα που δε μπορεί να δεχτεί ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι να έρχεται… δεύτερος. Πως ήταν δυνατό, λοιπόν, να συμφωνήσει με την ανάδειξη του Μπιορν Μποργκ ως του κορυφαίου σουηδού αθλητή όλων των εποχών;

Η εφημερίδα «Dagens Nyheter» διεξήγαγε την ψηφοφορία και ο μεγάλος τενίστας έλαβε τις περισσότερες προτιμήσεις του κοινού, αφήνοντας πίσω του τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, κάτι που όπως γίνεται αντιληπτό δε τον βρήκε διόλου σύμφωνο.

Ο «Ιμπρα», που έχει φορέσει ακόμη την φανέλα των Μίλαν, Αγιαξ, Γιουβέντους, Ίντερ και Μπαρτσελόνα, έσπευσε αμέσως να πάρει θέση: «Σε αυτή τη λίστα έπρεπε να ήμουν το νούμερο 1, 2, 3, 4, και 5 με όλο το σεβασμό προς τους υπόλοιπους. Όντας δεύτερος είναι σα να βρίσκομαι στην τελευταία θέση».

Ο Μποργκ, που κέρδισε πέντε διαδοχικούς τίτλους στο «Γουΐμπλεντον» και βρέθηκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης για 109 εβδομάδες, ήταν σαφώς πιο… επιεικής με το σχόλιο του συμπατριώτη του: «Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτά που κάνει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για τη Σουηδία. Το μόνο που ελπίζω είναι πως θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ακόμη».