Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη ΝΕΡΙΤ για αντιδημοσιογραφικές ενέργειες. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης «η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προχώρησε σε μια ακόμα απαράδεκτη και προκλητική και αντιδημοσιογραφική ενέργεια.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, καλεί 54 δημοσιογράφους από την προκήρυξη-παρωδία να "αναλάβουν υπηρεσία". Στην ουσία απαιτεί να υπογράψουν το μηδενισμό της προϋπηρεσίας τους, την περαιτέρω περικοπή των αμοιβών τους, την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο, πράγμα που καθιστά τους δημοσιογράφους δημοσίους υπαλλήλους».

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ καλεί τους δημοσιογράφους «να υπογράψουν τη θανατική καταδίκη ακόμα και αυτής της ΚΥΑ με την οποία καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και με την οποία αμείβονται, πλέον, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τους ζητάει δηλαδή να υπογράψουν την περαιτέρω βλαπτική μεταβολή των εργασιακών όρων και συνθηκών σ' όλους τους δημοσιογράφους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και προοπτικά στο σύνολο του Κλάδου».

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους 54 δημοσιογράφους να μην υπογράψουν. Καταγγέλλει τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, εναντίον της οποίας - ούτως ή άλλως θα προσφύγει στο Σ.τ.Ε. για τον παράνομο διορισμό της - και την καλεί να ανακαλέσει τις παράτυπες αποφάσεις της όσον αφορά τις αμοιβές των δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από