Σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και σε αποχή από την εργασία τους το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας.

Αυτό αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τετάρτη το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), που οργανώνει την Παρασκευή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία του θα ενημερώσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, «η Κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις πιέσεις της COSCO, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία επικύρωσης του ‘Φιλικού Διακανονισμού’ μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), με τον οποίο παραχωρείται η δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ και ταυτόχρονα αναστέλλεται -ουσιαστικά καταργείται- το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα.

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υπακούει στα κελεύσματα-απαιτήσεις της COSCO και εν μέσω συνεδριάσεων της Βουλής για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανές βουλευτικές εκλογές προσπαθεί άρον-άρον να ‘κλείσει’ τις υποχρεώσεις της προς την COSCO» υποστηρίζουν οι λιμενεργάτες.

«Δεν διστάζουν να αγνοούν προκλητικά ακόμα και τον ελάχιστο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο, σύμφωνα με τον οποίο δεν μπορεί να ανασταλεί επ’ αόριστον το εγγυημένο αντάλλαγμα.

Μεταφέρουν το επιχειρησιακό ρίσκο στον ΟΛΠ και το ελληνικό Δημόσιο και χαρίζουν το λιμάνι στην COSCO. Ταυτόχρονα προωθούν την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ μετατρέποντας την COSCO σε ενοικιαστή και ιδιοκτήτη» αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, που δηλώνουν «σταθερά απέναντι σ’ αυτή την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων κάθε μορφής.

Αντιστεκόμαστε χρησιμοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα. Προσφύγαμε στο ΣτΕ για την πώληση του 67% και τώρα καταθέσαμε αγωγή ακύρωσης της απόφασης του ΔΣ ΟΛΠ για την παραχώρηση του Προβλήτα ΙΙΙ και την αναστολή του εγγυημένου τιμήματος, κατά παράβαση των όρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου» καταλήγει η ΟΜΥΛΕ.