Αισιόδοξος όσον αφορά την κλήρωση του Ολυμπιακού στο Europa League με την Ντνίπρο εμφανίστηκε ο Μίτσελ.

Αναλυτικά όσα είπα ο Μίτσελ στον ΑΝΤ1:

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της κλήρωσης, όχι επειδή είμαστε φαβορί, αλλά επειδή είμαστε μία ομάδα δυνατή. Την έχω δει να παίζει. Θα είναι διαφορετική μέχρι την ώρα που θα συναντηθούμε. Είναι μία ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Έχει αλλάξει έδρα και θα παίξει σε άλλο γήπεδο. Δεν στέκομαι στην κλήρωση, εκείνο που θέλω είναι η ομάδα να τα πάει καλά. Σε όλη την Ευρώπη θα έχει κρύο εκείνη την εποχή. Έχουμε δει την πορεία του Ολυμπιακού κάτω από τέτοιες καιρικές συνθήκες και δεν έχει επηρεαστεί από τον καιρό. Του ταιριάζουν πολύ αυτά τα παιχνίδια. Όπως σε όλα τα νοκ-άουτ ματς, έχουμε το 50%. Δεν στέκομαι στην κλήρωση, θέλω να τα πάμε καλά. Δεν θέλουμε να είμαστε εμείς η κακή έκπληξη» είπε ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων», ο οποίος σχετικά με το αν θα είναι αποτυχία ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους Ουκρανούς είπε:

«Δεν ξέρουμε γιατί μιλάμε για επιτυχία ή αποτυχία, αν μία ομάδα αποκλειστεί από τη συνέχεια μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το έκαναν και στην Ισπανία, όταν με ρώτησαν στο παιχνίδι με την Ατλέτικο. Δεν είναι αποτυχία, όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια διοργάνωση. Στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις η επιτυχία και η αποτυχία κρίνονται στη λεπτομέρειες και υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Το καλύτερο είναι να είσαι κάπου στη μέση, για να περιμένεις τα καλύτερα».

Όσον αφορά την ετοιμότητα της Ντνίπρο ενόψει της έναρξης του ουκρανικού πρωταθλήματος την εποχή που θα είναι τα ματς με τον Ολυμπιακό τόνισε ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή της άλλης ομάδας. Μέχρι τότε έχουμε πολλά πράγματα να δούμε. Μας αρέσει το αποτέλεσμα της κλήρωσης, όχι επειδή θεωρούμαστε φαβορί, αλλά επειδή έχουμε το 50% για να προκριθούμε. Συμφωνούμε πως, αν έχουμε την ίδια απόδοση που είχαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ».

Ο Μίτσελ παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αμυντικά προβλήματα, τονίζοντας ωστόσο ότι «απέναντι όμως σε μεγάλες ομάδες τα καταφέραμε όπως μπορούσαμε, πλέον έχουμε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε όπως πρέπει. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στους αγώνες μας στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Θα έχουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα μέχρι το τέλος. Θέλουμε να τα πάμε καλά μέχρι το τέλος».

Καρεμπέ:

«Είναι μια ομάδα αρκετά καλή επιθετικά. Θα φανεί σε τι κατάσταση θα βρεθεί η Ντνίπρο και μετά τη διακοπή του ουκρανικού πρωταθλήματος. Θα πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση για να την ξεπεράσουμε. Είναι μια καλή κλήρωση για εμάς, γιατί η συγκεκριμένη ομάδα είναι στα μέτρα του Ολυμπιακού» τόνισε ο σύμβουλος στρατηγικής της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Βρέντζος:

«Είναι μια καλή κλήρωση. Οι καιρικές συνθήκες στο Κίεβο θα είναι αρκετά δύσκολες. Είναι σημαντικό για εμάς που για τρίτη σερί χρονιά είμαστε στην Ευρώπη και μετά τη φάση των ομίλων. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια θα υπάρχει και τύχη. Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε και στην επόμενη φάση. Σίγουρα η ομάδα θα ενισχυθεί. Θα μιλήσουμε και με τον προπονητή μας, ο οποίος έχει ένα σημαντικό ρόλο στις μετεγγραφές. Η ομάδα μας θα είναι καλύτερη στο δεύτερο μισό της σεζόν. Είναι μια διοργάνωση που οι ομάδες που είναι στα μέτρα μας, αν και υπάρχουν και ομάδες επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Θα υπάρξουν δύσκολα και μακρινά παιχνίδια» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ.

Μίρον Μάρκεβιτς:

«Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα. Έπαιξε πολύ καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ νικώντας Ατλέτικο και Γιουβέντους. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε. Είναι η 3η φορά που θα συναντήσω τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα. Νέος τεχνικός και φυσικά δεν μπορώ να προβλέψω κάτι» τόνισε ο Μάρκεβιτς και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον κόσμο του Ολυμπιακού που δίνει τεράστια ώθηση».

«Έχω ήδη αντιμετωπίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό με την Μέταλιστ. Ήταν όμως πολύ καιρό πίσω. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Άξιζε να προκριθεί στην συνέχεια όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Περιμένω έναν πολύ σκληρό και ποιοτικό αντίπαλο και ενώ για εμάς θα είναι το πρώτο επίσημο ματς του 2015. Ο αντίπαλος θα έχει περισσότερα ματς και προπονήσεις στα πόδια του. Στην διακοπή στόχος μας είναι να βελτιωθούμε σε κάποιες θέσεις με μεταγραφές. Επίσης θα δουλέψουμε σκληρά».