Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) βρίσκεται πίσω από την ένοπλη επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό καθώς όπως διαπιστώθηκε από τη βαλλιστική εξέταση χρησιμοποίησε τα ίδια καλάσνικοφ που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά της επίθεσης στην κατοικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι στις 30 Δεκεμβρίου 2013.

Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) όπως είχε αναλάβει και την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού τον Ιανουάριο του 2013.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατική μετά την επίθεση με πυροβολισμούς από καλάσνικοφ που έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, στην οδό Μαραθωνοδρόμων 1, στο Παλαιό Ψυχικό, σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους στόχους στην πρωτεύουσα, με σκοπιές, κάμερες ασφαλείας περιμετρικά, υψηλό φράκτη κ.ά.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 03.10 π.μ. από άγνωστους δράστες οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκαν επί της οδού Μουσών, όπου βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου. Τα πυρά άκουσε ο σκοπός που είχε βάρδια.

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό σήμανε συναγερμός στην αστυνομία και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Δυνάμεις της αμέσου δράσεως απέκλεισαν τους γύρω δρόμους ενώ διακόπηκε η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περιοχή γύρω από το κτίριο έχουν βρεθεί 54 κάλυκες των 7,62 μμ, από όπλο τύπου καλάσνικοφ, ενώ δεν υπάρχει τραυματισμός παρά υλικές ζημιές στον τοίχο και τα παράθυρα της Πρεσβείας.

Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για την επίθεση και τους δράστες από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας.

Σημάδια από σφαίρες στους τοίχους

Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ενώ είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες στους τοίχους του κτιρίου.

Αστυνομικοί ερευνούν τις κάμερες ασφαλείας της πρεσβείας και των γύρω επιχειρήσεων για να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών.

Εκτιμούν πως ήταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και συνοδεύονταν από ομάδα υποστήριξης άλλων δύο ατόμων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο συνοδηγός της μοτοσικλέτας πυροβόλησε αρκετές φορές και οι δράστες απομακρύνθηκαν στη συνέχεια με ταχύτητα προς την κατεύθυνση του περιφερειακού του Γαλατσίου.

Από την πλευρά της Αστυνομίας δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των ερευνών.