Με ένα κείμενο-παρέμβαση, στο οποίο επιχειρεί ανάλυση «εφ' όλης της ύλης» για τα πολιτικοοικονομικά γεγονότα της τελευταίας πενταετίας, και με μία «επαναστατική πλατφόρμα προτάσεων», όπως τη χαρακτηρίζει, επανεμφανίσθηκε, εν όψει των εξελίξεων για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κρατούμενος Νίκος Μαζιώτης.

Για μια ακόμα φορά στο κείμενό του που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο Διαδίκτιο υπογράφει ως «Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Φυλακές Διαβατών».

Στον πρόλογο του κειμένου του τονίζει ότι «το δίλημμα των καιρών δεν είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλδημοκρατία αλλά καπιταλισμός ή επανάσταση» και συνεχίζει με το σύνθημα «ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΤΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ».

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά διανύει την τελευταία περίοδο της εξουσίας της. Όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου που υπόγραψε το πρώτο μνημόνιο τον Μάιο του 2010 και έβαλε τον ελληνικό λαό στις αλυσίδες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέρρευσε μέσα σε δύο χρόνια, έτσι και η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος της πολιτικής της κοινωνικής γενοκτονίας που συνεχίζει να εφαρμόζει από τον Ιούνιο του 2012».

Στη συνέχεια του κειμένου κάνει μια ανασκόπηση των γεγονότων από τον Οκτώβριο του 2009 εκφράζοντας θέσεις που όπως τονίζει έχουν κατά καιρούς καταγραφεί σε προκηρύξεις του Επαναστατικού Αγώνα.

Για τις πρόσφατες εξελίξεις επισημαίνει ότι « η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Και αυτό, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της κοινωνίας, δεν πιστεύουν στα ψέματα της κυβέρνησης, γιατί το πρόγραμμα δεν έχει επιτυχία και γιατί είναι πιθανό μέσα στο στημένο κοινοβουλευτικό παιχνίδι του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να παραδώσουν πολύ πιο πρόωρα απ’ ότι προγραμμάτιζαν τη διαχείριση της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος στον ΣΥΡΙΖΑ».

Με υψηλούς τόνους καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «καταλήγει σε ανέφικτες, ανεφάρμοστες και μη ρεαλιστικές προτάσεις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε Τσάβες, ούτε Αλιέντε. Και ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κάνει πόλεμο με την υπερεθνική οικονομική ελίτ γι’ αυτό παρατηρούμε την διγλωσσία και τις αντιφάσεις στις απόψεις που εκφράζουν τα στελέχη του».

Ο Νίκος Μαζιώτης για μια ακόμα φορά σαν την πιο ρεαλιστική λύση θεωρεί τον ξεσηκωμό «ενός λαού που αρνείται να πληρώσει το χρέος του» για μια «κοινωνική επανάσταση».

Και καταλήγοντας επισημαίνει: «Την λύση δεν θα την δώσουν οι εκλογές για το αστικό κοινοβούλιο, αλλά η ένοπλη Κοινωνική Επανάσταση που θα καταστρέψει τον καπιταλισμό».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από