Σοβαρή καταγγελία κάνει η οικογένεια νεαρού κληρωτού που σκοτώθηκε σε άσκηση στον Βόλο, από βλήμα όλμου. Αναφέρουν ότι από τη ΔΕΗ δεν δικαιούνται πλέον κοινωνικό τιμολόγιο ως πολύτεκνη οικογένεια, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν πλέον τέσσερα αλλά τρία παιδιά μετά τον θάνατο του 19χρονου πεζοναύτη.

Η οικογένεια καταγγέλλει επιπλέον ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε. Χαρακτηριστικά λένε ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν τα χρήματα στον λογαριασμό της οικογένειας.

Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη έχει ως εξής:

«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στον Βόλο από την Πάτρα.

»Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.

»Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.

»ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».

Η ΔΕΗ θα κάνει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την οικογένεια του οπλίτη που έχασε τη ζωή του πριν λίγους μήνες στο Βόλο, ανέφεραν πηγές της επιχείρησης με αφορμή τις καταγγελίες.

Οπως διευκρίνιζαν, το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 που ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω.

«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών», καταλήγει η ΔΕΗ.