Υπέρ της άρσης ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, με 219 ψήφους «υπέρ» η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για την υπόθεση της παρουσίασης προϊόντος παράνομης βιντεοσκόπησης.

Συνολικά 18 βουλευτές τάχθηκαν κατά της άρσης ασυλίας, μεταξύ των οποίων, οι Κ. Δαμοβολίτης, Μ. Χρυσοβελώνη, Γ. Δημαράς, Μ. Ουζουνίδης, Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, Τ. Κούικ, Π. Χαϊκάλης και Στ. Ξουλίδου ενώ ο Γ. Αβραμίδης δήλωσε «παρών».

Για τους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία Νίκου Ντερτιλή, η Βουλή αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση ασυλίας των Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα με 222 υπέρ, 13 κατά και τρία «παρών».

Τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ οι Γιάννης Δημαράς, Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης και Παύλος Χαϊκάλης, ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας των βουλευτών Ηλία Παναγιώταρου, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ευστάθιου Μπούκουρα. Κατά ψήφισαν και 10 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επίσης τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ ψήφισαν «παρών». Πρόκειται για τους Μαρίνο Ουζουνίδη, Τέρενς Κουίκ και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο Κασιδιάρης έφθασε στη Βουλή λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι.

Η μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού έγινε υπό ισχυρά αστυνομικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση Μπαλτάκου αφορά την κρυφή βιντεοσκόπηση συνομιλίας που είχε ο προφυλακισμένος βουλευτής με τον πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε ηλεκτρονικές διευθύνσεις μέσα από το κινεζικό, το ρωσικό δίκτυο και το youtube, με ηχητικό αρχείο στο οποίο ακούγονταιμαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ ανώτατου δικαστικού άρχοντα και ανώτατου κυβερνητικού παράγοντα.