Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι συνεχείς βροχοπτώσεις σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης, η Πυροσβεστική δέχθηκε την Τρίτη 80 κλήσεις για παροχή βοήθειας, από τις οποίες χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για την άντληση υδάτων και σε άλλες πέντε για κοπή δένδρων, ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η πυροσβεστική επενέβη και σε τρία περιστατικά απεγκλωβισμού οδηγών από τα οχήματά τους που παγιδεύτηκαν από τα νερά σε παράπλευρο δρόμο της ΠΑΘΕ, καθώς και στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανιών, στο ύψος της γέφυρας του Ρυσίου.

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής απεγκλωβίστηκαν τέσσερα μέλη οικογένειας από το σπίτι τους, στη Νέα Ιωνία, όταν λόγω υπερχείλισης του Γαλλικού Ποταμού, πλημμύρισε η αυλή του σπιτιού τους.

Στον νομό Κιλκίς, η Πυροσβεστική προέβη σε 15 αντλήσεις υδάτων και σε έναν απεγκλωβισμό οδηγού από όχημα, ενώ στη Χαλκιδική χρειάστηκε να προβεί σε 31 αντλήσεις υδάτων και σε απεγκλωβισμό οδηγού από όχημα που βρέθηκε σε ρέμα.

Προβλήματα και διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων σημειώθηκαν στον νομό Θεσσαλονίκης αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους των νομών Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Στο μεταξύ, εξαιτίας των χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν την Τρίτη αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 18ο έως το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αρνισσας-Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρα-Καϊμακτσαλάν, στην Εδεσσα, καθώς και από το 20ό έως το 30ό χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βιτσίου.