«Ισως να υπάρχει καλύτερος προπονητής για τον Ολυμπιακό ή και καλύτεροι παίκτες. Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με αυτούς που έχουμε, απλώς δεν ξέρω για τον προπονητή. Μήπως ξέρετε κάτι εσείς»;

Ο ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ μετά το φινάλε-θρίλερ του αγώνα με τη Μάλμε (4-2) ήταν ο πωλών τοις μετρητοίς. Αλλωστε είχε ζήσει πολύ έντονα το παιχνίδι και ξέσπασε διπλά στο γκολ του Μήτρογλου τον οποίο πίστευε και τον κρατούσε μέχρι και το 87’ όταν και είχε σηκώσει τον Μπενίτες. Ομως ο Ολυμπιακός κέρδισε κόρνερ, η αλλαγή καθυστέρησε για δευτερόλεπτα και ο Μήτρογλου έκανε το 3-2 με τον Μίτσελ να πανηγυρίζει έξαλλα.

Λίγα λεπτά αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ήταν φανερά ανακουφισμένος αν και παραδέχτηκε ότι: «Ηταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της χρονιάς και περάσαμε πολλά άσχημα που δεν τα ξέρετε, όπως για παράδειγμα χθες που ο διευθυντής μας του ποδοσφαιρικού τμήματος Κούλης Δουρέκας μπήκε στο χειρουργείο για το στομάχι του. Του αφιερώνουμε τη νίκη, του ευχόμαστε περαστικά και σίγουρα θα χάρηκε εδώ δίπλα που είναι που θα άκουγε τους πανηγυρισμούς από τα γκολ της ομάδας.

«Μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο τεχνικό»

»Πήραμε τελικά την πρόκριση με άγχος ενώ πάλι δεχτήκαμε εύκολα γκολ. Συμβαίνει συχνά φέτος. Αν και παίζουμε καλά και κάνουμε φάσεις κάθε φορά που ο αντίπαλος περνάει το κέντρο μας βάζει γκολ. Αυτό μας έχει δημιουργήσει ανασφάλεια. Εχουμε όμως κάνει μία πολύ καλή πορεία φέτος με μόλις έναν βαθμό λιγότερο από πέρυσι, ενώ έχουμε βάλει τα ίδια γκολ αλλά δυστυχώς έχουμε δεχθεί πέντε τέρματα περισσότερα και αυτό κάτι λέει. Παρόλα αυτά είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας και μόνο με την Ατλέτικο δεν ήταν καλό το παιχνίδι για εμάς στο οποίο ήμασταν αγνώριστοι» τόνισε ο ισπανός τεχνικός που όταν του ζητήθηκε να μιλήσει και για τις αλλαγές στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι ήταν κατηγορηματικός:

«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για όσους χάσαμε σε σχέση με πέρυσι. Δεν το έκανα και όταν κερδίσαμε με την Ατλέτικο. Δεν θα με ακούσετε ποτέ να παραπονιέμαι ή να ζητάω κάτι. Ούτε δημόσια ούτε με άλλον τρόπο. Πολλές φορές λέω για τους παίκτες μου πως δίνουν περισσότερα απ’ όσα τους ζητάω. Θα θέλαμε να είχαμε έναν πιο καλό τεχνικό και πιο καλούς παίκτες αλλά και έτσι όπως είμαστε είμαστε καλά. Πήγαμε καλά στον όμιλο. Είναι πιθανό να μπορούσαμε να έχουμε πιο καλούς παίκτες όμως είναι σίγουρο πως θα μπορούσαμε να είχαμε έναν πιο καλό τεχνικό, το τελευταίο το λέω σίγουρα» είπε λέγοντας τη λέξη «Σίγουρα» σε άπταιστα ελληνικά.

Παραδέχτηκε ότι είναι πικρό να μένει η ομάδα για 3η φορά στην ιστορία της εκτός Τσάμπιονς Λίγκ αν και συγκέντρωσε εννέα βαθμούς (έχει μείνει εκτός και μια φορά με 10) αλλά υπενθύμισε:

«Καταρχήν η αποχώρησή μας από το Τσάμπιονς Λιγκ δεν οφείλεται σε εμάς. Ούτε σε άμυνα ούτε σε επίθεση. Οφείλεται στο ότι είχαμε τις Ατλέτικο και Γιουβέντους στον όμιλο. Εάν μπορούσαμε να προσαρμόσουμε το σκορ εκεί θα το είχαμε κάνει. Το προσαρμόσαμε όμως εδώ στα εντός έδρας παιχνίδια και τα καταφέραμε.

«Στο Τορίνο σκέφτονταν το δικό μας ματς»

»Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε αλλά στις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ εάν είσαι στο 3ο γκρουπ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καθώς η διαφορά είναι μεγάλη από το 1ο και το 2ο.

»Η ομάδα πραγματικά αξίζει να συνεχίσει στην Ευρώπη γιατί όπως έχω ξαναπεί πουλάμε πιο ακριβά απ’ ότι αγοράζουμε. Και αυτό μιλάει πολύ για το θέμα του μπάτζετ των ομάδων και δείχνει την αξία τη δική μας. Στο Τορίνο τα τελευταία λεπτά οι ομάδες σκέφτονταν το δικό μας ματς και όχι το δικό τους και αυτό λέει πολλά, αλλά οι τεχνικοί των Γιουβέντους και Ατλέτικο κυκλοφορούν με λιμουζίνες. Εγώ με το ίδιο όχημα που είχα και πέρυσι και είμαι ευχαριστημένος. Και γι’ αυτό ευχαριστώ τους παίκτες. Είμαι ικανοποιημένος για την πρόκριση αλλά όχι χαρούμενος γιατί θα ήθελα να συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς και όχι στο Γιουρόπα».

Οσον αφορά τη διαφορά συγκέντρωσης και πάθους που δείχνουν οι παίκτες του στην Ευρώπη σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα ο Μίτσελ υπογράμμισε:

«Συμφωνώ πως στην Ελλάδα παίζουμε πιο χαλαρά από την Ευρώπη. Πραγματικά έχω προσπαθήσει πολύ να βρω την απάντηση στο ερώτημα. Δεν μπορώ να την βρω γιατί εγώ προετοιμάζω την ομάδα με τον ίδιο τρόπο και χωρίς να λέω κάτι διαφορετικό για τους αντιπάλους.

»Υπάρχει η στρατηγική της στημένης μπάλας. Οπως και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κάνουμε προπόνηση στα στημένα. Βιντεοσκοπούμε τις φάσεις και ανάλογα και με τους παίκτες φτιάχνουμε ένα βιβλιαράκι με εικόνες.

»Πριν βγούμε για ζέσταμα έχουμε μία συνάντηση με Αλκόρτα και Νικοπολίδη για τις θέσεις και τις δείχνουμε στους παίκτες για να θυμούνται. Σας βεβαιώνω ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα οι παίκτες ξεχνιούνται αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ ποτέ. Δεν ρίχνω ευθύνη στους παίκτες αλλά είναι φοβερό το γεγονός ότι από τα δέκα γκολ στην Ευρώπη τα πέντε τα βάλαμε από στημένα που είχαμε δουλέψει. Μάλλον φταίνε ο Νικοπολίδης και ο Αλκόρτα που δεν πρέπει να κάνουν σωστή δουλειά» κατέληξε γελώντας, θέλοντας να πειράξει τους συνεργάτες του και υπενθύμισε:

«Εάν χρησιμοποιήσουμε το ίδιο πνεύμα στην Ελλάδα τότε θα το πάρουμε το πρωτάθλημα και θα το έχουν πάρει οι παίκτες».

Ντομίνγκες: «Πολύ καλή βραδιά για την ομάδα»

Ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του Ολυμπιακού στο ματς με τη Μάλμε, Τσόρι Ντομίνγκες εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Συνεχίζουμε στο Γιουρόπα Λιγκ και πραγματικά ήταν μία πολύ καλή βραδιά για τον Ολυμπιακό. Καταφέραμε να αφήσουμε πολύ καλή εντύπωση καθώς είναι σημαντικό το γεγονός της παρουσίας μας στην Ευρώπη. Διατηρήσαμε σε καλό επίπεδο την αυτοπεποίθησή μας κόντρα στη Μάλμε. Είναι η σειρά του πρωταθλήματος να συγκεντρωθούμε, γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να έχουμε συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», τόνισε ο Ντομίνγκες.

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει πολύ μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ. Εχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ηταν πολλά τα κλειδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της φάσης των ομίλων. Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία μας. Κερδίσαμε όλα τα εντός έδρας ματς. Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας και να συνεχίσουμε την πορεία μας στο Γιουρόπα Λιγκ».

Χαρέιντε: «Η βαθμολογία λέει την αλήθεια»

Ο τεχνικός της Μάλμε Αγκε Χαρέιντε δήλωσε περήφανος για την ομάδα του και αναφέρθηκε στα τελευταία λεπτά της συνάντησης που ο Ολυμπιακός σημείωσε δύο γκολ.

«Δεχθήκαμε πίεση από τον Ολυμπιακό και ανταποκριθήκαμε. Παρότι ισοφαρίσαμε δύο φορές προς το τέλος ήρθε η ήττα. Μας λύπησε πολύ. Δεν μπορεί παρά να είμαι υπερήφανος για την εμφάνιση και την προσπάθεια των παικτών μου», υποστήριξε ο Αγκε Χαρέιντε.

Ο σουηδός τεχνικός αναφέρθηκε στη βαθμολογία: «Το ματς ποτέ δεν πάει όπως το προγραμματίζεις όταν δεν σου βγαίνουν τα μαρκαρίσματα στα στημένα και τα κόρνερ. Οπωσδήποτε βλέποντας τώρα τη βαθμολογία λέει την αλήθεια. O Ολυμπιακός σε σχέση με τη Μάλμε νίκησε δύο ματς στην έδρα του με Ατλέτικο, Γιουβέντους. Εμάς μας λείπει η εμπειρία σε τέτοιο επίπεδο.

»Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό γιατί έπαιξε για δύο σκορ ενώ εμείς παίζαμε μόνο για τη νίκη. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Δεν καταλαβαίνω ελληνικά βέβαια. Μπορεί να με έβριζαν. Σε τέτοια ματς ο κόσμος κάνει το καλύτερο. Βοηθάει με το κλίμα και τις δύο ομάδες. Ελπίζω την άλλη χρονιά να έρθουμε ξανά εδώ και να έχουμε πιο καλό αποτέλεσμα».