Ο Ολυμπιακός με τρεις νίκες στο Γ. Καραϊσκάκης προκρίθηκε με 9 βαθμούς στο Γιουρόπα Λιγκ! Η ομάδα του Μίτσελ αφού κατάφερε να καρδιοχτυπήσει τους φίλους της από λάθη της άμυνας για άλλη μία φορά, στα τελευταία δέκα λεπτά πήρε παλικαρίσια νίκη επί της Μάλμε με σκορ 4-2 και προκρίθηκε στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου η Γιουβέντους έφερε ισοπαλία με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Τορίνο.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού χειροκροτήθηκαν μετά τη λήξη του αγώνα από τους οπαδούς τους γιατί στα τελευταία λεπτά κατέθεσαν την ψυχή τους και πήραν δίκαια το τρίποντο.

Ενας βαθμός χώρισε την εφετινή σεζόν τον Ολυμπιακό από την πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η πειραϊκή ομάδα δεν τα κατάφερε στις εκτός έδρας συναντήσεις.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με αποφασιστικό τρόπο στο τερέν για να πάρει τη νίκη. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάθος, δύναμη, αυτοπεποίθηση τις κινήσεις τους και έκλεισαν τους Σουηδούς στην περιοχή τους.

Η πειραϊκή ομάδα προσπάθησε από τα πλάγια με τους Κασάμι, Φουστέρ και τον Ντομίνγκες στον άξονα να βραχυκυκλώσει την άμυνα της πρωταθλήτριας Σουηδίας. Ο Τσόρι Ντομίνγκες ήταν ο κινητήριος μοχλός, ενώ η επίθεση των γηπεδούχων είχε βοήθειες από τους πλάγιους μπακ-χαφ Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου. Ο Μίτσελ προτίμησε στην κορυφή της επίθεσης τον Μήτρογλου ο οποίος δύο φορές (12΄, 33’ ) στο α΄ ημίχρονο αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ευκαιρίες χάθηκαν και από τους Κασάμι (10΄), Μποτία (19΄), Ντομίνγκες (34΄) και τελικά το γκολ ήρθε έχοντας αφετηρία το πλάγιο που εκτέλεσε ο Μαζουάκου (22΄). Ο Κασάμι έπιασε κεφαλιά και ο Φουστέρ με νέα κεφαλιά νίκησε τον αριστερό οπισθοφύλακα Κονάτε (προσπάθησε να διώξει τη μπάλα) και έδωσε προβάδισμα στο σκορ στον Ολυμπιακό (1-0).

Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το 37΄ δεν μπόρεσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο. Στο επόμενο λεπτό η γυριστή κεφαλιά-απόκρουση του Εντινγκά καρδιοχτύπησε τους γηπεδούχους καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της Ερυθρόλευκης εστίας. Η Μάλμε σε οργανωμένη επίθεση είχε ανάποδο ψαλίδι από τον Τελίν (η μπάλα έφυγε άουτ στο 41΄).

Στο 39΄ η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αμπιντάλ, όμως σωστά ο Γάλλος διαιτητής Στεφάν Λανουά έδειξε παίζετε (ήταν ακούσιο).

Στο β΄ ημίχρονο το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά. Η ομάδα του Μίτσελ απείλησε με τους Μήτρογλου (46΄), Μποτία (48΄), Μαζουάκου (50΄), ωστόσο δέχτηκε την ισοφάριση από τον Κρόουν (59΄) ο οποίος είχε μπει αλλαγή πριν από τρία λεπτά. Η άμυνα του Ολυμπιακού έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει στη σέντρα του Φόρσμπεργκ ο Κρόουν βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Ρομπέρτο και με σουτ έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα με τον Τσόρι Ντομίνγκες (63΄) Ο αργεντινός μεσοεπιθετικός με δεξί φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Ολσεν και έκανε ευτυχισμένους τους φίλους των Ερυθρολεύκων (2-1).

Το Γ. Καραϊσκάκης πάγωσε για δεύτερη φορά στην αντεπίθεση (δεύτερη στο β΄ ημίχρονο) της Μάλμε. Ο Τίνερχολμ έβγαλε σέντρα, ο Μποτία έχασε τον Ρόζενμπεργκ ο οποίος σημείωσε την ισοφάριση(2-2) στο 81΄.

Στη συνέχεια μίλησε η ψυχή των παικτών του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ ήταν έτοιμος να αποσύρει τον Μήτρογλου από το παιχνίδι, ωστόσο προηγήθηκε το κόρνερ του Ντομίνγκες, η κεφαλιά του Μποτία και το γκολ από τον 26χρονο διεθνή φορ. Ο Μήτρογλου από κοντά έγραψε το 3-2 (87΄). Τον επίλογο του ματς έβαλε ο Αφελάι, ύστερα από πάσα του Κασάμι στο 90΄ (4-2).

Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο αμυντικός χαφ της Μάλμε, Αντού. Κίτρινη κάρτα: Ερικσον, Χάλστι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Εντινγκά, Φουστέρ (77’), Κασάμι, Ντομίνγκες (90΄ Σιόβας), Μήτρογλου (88΄ Μπενίτες).

ΜΑΛΜΕ:Ολσεν, Κονάτε (56΄ Κρόουν), Ελάντερ, Χάλστι, Ρικαρντίνο, Αντού, Ερικσον (75΄ Τερν), Τίνερχολμ, Φόρσμπεργκ, Τελίν (80΄ Σιμπίτσκι), Ρόζενμπεργκ.

Στο άλλο ματς:Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0. Βαθμολογία: Ατλέτικο Μαδρίτης 13, Γιουβέντους 10, Ολυμπιακός 9, Μάλμε 3.