Αεροσκάφος Airbus A320 παρά λίγο να συγκρουσθεί με τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο σκάφος καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου στις 22 Ιουλίου, αποκαλύπτει δημοσίευμα των Sunday Times.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η πλήρης έκθεση για το περιστατικό θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή, την ώρα που εντείνεται η ανησυχία για τις αυξανόμενες πιθανότητες σύγκρουσης ανάμεσα σε τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη, που ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί στο εμπόριο, και επιβατηγά αεροσκάφη.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας δεν εντόπισε το ιπτάμενο σκάφος, το οποίο δεν εμφανίσθηκε στα ραντάρ και εξαφανίστηκε μετά το περιστατικό.

Δεν διευκρίνισε επίσης σε τι απόσταση βρέθηκε από το αεροσκάφος, ούτε την αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκε το Airbus A320.

Το βρετανικό συνδικάτο των πιλότων BALPA έχει ζητήσει τα τηλεκατευθυνόμενα ιπτάμενα σκάφη, τα οποία μοιράζονται τον εναέριο χώρο με τα επιβατηγά ή τα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίου, να τα χειρίζονται πρόσωπα που έχουν εκπαίδευση αντίστοιχη με εκείνη των πιλότων.