Την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τη νίκη στη συνάντηση με τη Μάλμε την Τρίτη στο Γ. Καραϊσκάκης την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, εξέφρασε ο Μίτσελ. Ο ισπανός τεχνικός υποστήριξε ότι η ομάδα του πήρε το μάθημα της στη Σουηδία και θα περιμένει το αποτέλεσμα της άλλης αναμέτρησης του ομίλου Γιουβέντους- Ατλέτικο Μαδρίτης.

« Συμπληρώνω δύο χρόνια και ξέρετε ότι σε κάθε ματς σχεδιάζω μόνο τη νίκη. Δεν σκέφτομαι την ισοπαλία γιατί έτσι μπορεί να έρθει η ήττα. Ξέρω ότι αποτελεί δικαιολογία ότι στον όμιλο μας βρίσκονται οι Ατλέτικο και Γιουβέντους, αλλά κανείς δεν είπε πως είμαστε εκτός θεσμού. Εμείς θα πάρουμε τους τρεις πόντους κόντρα στη Μάλμε και μετά θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο άλλο ματς. Υποχρέωση μας είναι να νικήσουμε και θα το κάνουμε», τόνισε ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Ερυθρόλευκος τεχνικός αναφέρθηκε στη δυναμικότητα της ομάδας του: « Γνωρίζουμε πολύ καλά τη Μάλμε, τη σεβόμαστε και την υπολογίζουμε. Όπως εμείς έτσι και η Μάλμε είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις Ατλέτικο, Γιουβέντους. Δεν σκεφτόμαστε ότι θα περάσουμε ένα εύκολο βράδυ. Εχουμε τα όπλα μας και πιστεύω ότι στην έδρα μας θα πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Σε ερώτηση αν θα αγωνιστεί ο Φουστέρ, ο 51χρονος κόουτς απάντησε θετικά: « Ο Φουστέρ θα βρίσκεται στην ενδεκάδα. Οι παίκτες πρέπει να γνωρίζουν σε ποια ομάδα παίζουν και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Κατανοήσαμε το μάθημα μας στο εκτός έδρας ματς με τη Μάλμε. Δεν είμαστε τόσο καλοί στις δύο περιοχές. Εχουμε ετοιμάσει κάποιο πλάνο και θα το αναπτύξουμε για να πάρουμε τη νίκη. Ότι και να πω στους παίκτες μου για να τους εμψυχώσω, το γεγονός ότι παίζουν στον Ολυμπιακό και μπορεί να βρεθούν στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για αυτούς. Εάν χρειαζόταν ο προπονητής για να τους δείξει το πόσο σημαντικό είναι το Τσάμπιονς Λιγκ τότε δεν θα χρειαζόμασταν καν προπονητή να φτιάξει την ομάδα. Θα χρειαζόμασταν έναν μάγο».

Σε ερώτηση αν υπολογίζει τον Αμπιντάλ ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει τον Ιανουάριο από τον Ολυμπιακό, ο Μίτσελ είπε: «Δεν έχω πληροφόρηση ότι θα φύγει ο Αμπιντάλ. Είναι ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και θα συνεχίζει να αγωνίζεται στην ομάδα».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε ο Νταβίντ Φουστέρ. Ο ισπανός μεσοεπιθετικός δήλωσε: «Το κλειδί του αγώνα θα είναι να πετύχουμε ένα γκολ παραπάνω. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα μου. Στο πρώτο ματς στη Σουηδία κάναμε λάθη και δεν καταφέραμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε. Μία νίκη θα βοηθήσει πολύ την ψυχολογία μας. Είναι φυσιολογικό να είναι πεσμένο το ηθικό μας μετά τις αποτυχίες στο πρωτάθλημα. Για αυτό είμαστε εδώ και πληρωνόμαστε. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Μπορούμε να δούμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ολυμπιακού όπως στα ματς με Ατλέτικο, Γιουβέντους. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος θα είναι κοντά μας. Το κάνει πάντα και στις καλές και στις κακές στιγμές. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε. Εμείς δεν πρέπει να έχουμε το μυαλό μας στο Τορίνο, αλλά να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμείς. Θα είναι θετικό αν η Ατλέτικο νικήσει τη Γιουβέντους, πρώτα όμως εμείς θα πρέπει εμείς να νικήσουμε τη Μάλμε». Είναι το πιο σημαντικό ματς καθώς περιμένουμε να δούμε αν θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Στο πρώτο παιχνίδι στη Σουηδία κάναμε λάθη και δεν καταφέραμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Αγκε Χαρέιντε: «Ωρα να δεχτεί την ήττα ο Ολυμπιακός»

Τη νίκη βλέπει μόνο ο τεχνικός της Μάλμε Αγκε Χαρέιντε στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο σουηδός προπονητής χαρακτήρισε πρόκληση για την ομάδα του το ματς στο Γ. Καραϊσκάκης, υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός νιώθει ανασφάλεια μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ, Γιάννινα και είναι ώρα να χάσει το ματς της Τρίτης!

«Έχουμε μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας. Εμείς έχουμε πολλά να κερδίσουμε, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μόνο να χάσει κι αυτό είναι πολύ καλό για μας. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει την πίεση. Έχασαν από τον ΠΑΟΚ και ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα τους το Σάββατο. Μπορεί να νιώθουν κάποια ανασφάλεια», τόνισε ο Αγκε Χαρέιντε.

Ο σουηδός κόουτς είπε για κάποιο μυστικό : « Οι αντίπαλοι μας έχουν τη συνήθεια να χάνουν κάθε χρόνο ένα ματς στην έδρα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ και μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να χάσουν την Τρίτη.

Έχω ένα μυστικό που μπορεί να χρησιμοποιήσω. Το σκέφτηκα πολύ πριν το χρησιμοποιήσω. Θα δούμε πώς θα λειτουργήσει. Όλοι οι παίκτες μου είναι ετοιμοπόλεμοι. Το ιατρικό τιμ και οι γυμναστές έκαναν πολύ σημαντική προσπάθεια στη διάρκεια της αγωνιστικής απραξίας μας για να τους κρατήσουν σε καλή κατάσταση».