Την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός του 2015 «θα εκτελεστεί ομαλά και επιτυχημένα» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στη Βουλή.

«Ο προϋπολογισμός συνεχίζει μία σειρά από κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και το κράτος, θωρακίζει και αυξάνει τη διεθνή αξιοπιστία μας. Παράλληλα, συνεχίζει την ελάφρυνση έστω και μερικώς των πιο επιβαρυμένων συμπολιτών μας», τόνισε ο κ. Χαρδούβελης.

«Τα βήματά μας από δω και πέρα μπορούν να είναι πολύ πιο σταθερά και πολύ πιο στοχευμένα. Έχουμε αποδείξει ότι πετύχαμε μια εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή τα τελευταία πέντε χρόνια και κανείς δεν το αμφισβητεί. Η χώρα έχει εξελιχθεί από ξεχωριστό παράδειγμα δημοσιονομικού εκτροχιασμού σε μοναδικό παράδειγμα δημοσιονομικής εξυγίανσης», σημείωσε.

Υπογραμμίζοντας ότι «όλα αυτά έγιναν και με τεράστιο κόστος για τους ανθρώπους», ο Γκίκας Χαρδούβελης επεσήμανε ότι «δεν έχουμε τελειώσει, δεν μπορούμε αν επαναπαυθούμε».

«Έχουμε πολλά μπροστά μας, το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο, χρειάζεται δύναμη, υπομονή και επιμονή. Σταθεροποιήσαμε την οικονομία και τη χώρα. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες, πολλές από αυτές εύλογες, για τον τρόπο της σταθεροποίησης αλλά για την ανάγκη κανείς δεν διαφωνεί», συμπλήρωσε.

«Τελικά όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα δεμένοι με την μοίρα του τόπου και πρέπει να δράσουμε συλλογικά, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς εντάσεις αλλά με ωριμότητα και δημιουργική, όχι ψεύτικη αντιπαράθεση μέσα σε αυτή την αίθουσα, με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων και τελικά το δημόσιο συμφέρον», είπε ο υπουργός Οικονομικών.