Υπέρ της εθνικής συνεννόησης για κρίσιμα ζητήματα όπως είναι το χρέος και οι εθνικές υποθέσεις, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης, η ομιλία του οποίου δεν είχε καμία αναφορά στο θέμα της προεδρικής εκλογής.

Ωστόσο, αναφέρθηκε στις εθνικές εκλογές λέγοντας ότι «οι εκλογές πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια δημοκρατική διαδικασία, μέσα από την οποία ο λαός επιλέγει το περιεχόμενο της πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί». «Δεν είναι οι εκλογές το κακό», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρούμε την εθνική συνεννόηση για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, όπως είναι το χρέος και οι εθνικές μας υποθέσεις, αδήριτη ανάγκη και επιβεβλημένη πολιτική συμπεριφορά των πολιτικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται στην κυβέρνηση»,  είπε ο κ. Κουβέλης, διευκρινίζοντας ότι «η Δημοκρατική Αριστερά αγωνίζεται για μια πολιτική αλλαγή με ασφάλεια, σταθερότητα και σύγχρονες προοδευτικές λύσεις».

«Δεν συναινούμε στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών», επισήμανε, ενώ σημείωσε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να υπάρξει αλλαγή πορείας της χώρας, με πολιτική αλλαγή που θα φέρει μια προοδευτική διακυβέρνηση».

«Μια διακυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με ουσιαστικό τρόπο και θα εφαρμόσει στο εσωτερικό της χώρας μια πολιτική εξόδου από την κρίση που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής», είπε ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από