Οι εξετάσεις DNA επιβεβαιώνουν ότι οι Αρχές του Λιβάνου συνέλαβαν όντως μία πρώην σύζυγο του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και μία κόρη του, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Νοχάντ Μασνούκ.

«Χάρη σε δείγματα που ήρθαν από τη Βαγδάτη, τα τεστ απέδειξαν ότι το κοριτσάκι είναι κόρη του αλ-Μπαγκντάντι και ότι η γυναίκα, η Σάτζα αλ-Ντουλάιμι, είναι μητέρα της», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο MTV διευκρινίζοντας ότι η σύλληψη έγινε πριν από περίπου 15 μέρες.

«Δεν είναι πλέον σύζυγος του αλ-Μπαγκντάντι. Τον είχε παντρευτεί πριν από έξι χρόνια και κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, που δεν διήρκεσε παρά τρεις μήνες, έμεινε έγκυος και στη συνέχεια γέννησε ένα κορίτσι», διευκρίνισε ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, σύμφωνα με τον οποίο, η Σάτζα αλ-Ντουλάιμι ήταν στο παρελθόν παντρεμένη με Ιρακινό του περιβάλλοντος του Σαντάμ Χουσέιν, με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο αγόρια. Τώρα, είναι παντρεμένη με Παλαιστίνιο και είναι έγκυος.

Συνελήφθη μαζί με τα τρία παιδιά της σε μπλόκο του στρατού στο Μάντφουν, βόρεια της Βηρυτού, καθώς κατευθυνόταν προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, σύμφωνα με πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, τα παιδιά έχουν τοποθετηθεί σε ειδικό κέντρο υποδοχής.Η Σάτζα αλ Ντουλάιμι είναι Ιρακινή και όχι Σύρια, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.

Πληροφορημένη πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η γυναίκα εκρατείτο από τις συριακές Αρχές και απελευθερώθηκε τον Μάρτιο στο πλαίσιο ανταλλαγής με 13 καλόγριες που είχαν απαχθεί τον Δεκέμβριο 2013 από το Μέτωπο αλ-Νόσρα. Εκτοτε ζούσε στον Λίβανο.

Λίγους μήνες μετά την απελευθέρωσή της, διοικητής του μετώπου αλ-Νόσρα, της συριακής πτέρυγας της αλ-Κάιντα, είχε ανακοινώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η Σάτζα αλ-Ντουλάιμι ήταν σύζυγος του αλ-Μπαγκντάντι. Αυτή η πληροφορία δεν είχε προκαλέσει τότε την αντίδραση του Ισλαμικού Κράτους.