Ο Μίτσελ υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση στο πρωτάθλημα, έχει εντοπίσει λάθη που έχουν γίνει και προσπαθεί να τα διορθώσει μέσα από τη δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε στους Μήτρογλου, Μανιάτη και στις αποδοκιμασίες των φιλάθλων για την ήττα από τον ΠΑΟΚ.

«Τα λάθη μας είναι γνωστά και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε. Ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή έχουμε μία διαφορά πέντε βαθμών από τον πρώτο. Το χειρότερο είναι να παραιτηθούμε, να συμβιβαστούμε με αυτήν την πραγματικότητα και να σταματήσουμε να δουλεύουμε. Δε θα το κάνουμε. Η ιστορία του Ολυμπιακού, απαιτεί πράγματα από εμάς. Και εμείς πρέπει να προκαλέσουμε τους εαυτούς μας για να δώσουμε όσα απαιτούνται, ώστε να έχουμε τα αποτελέσματα», τόνισε στη Νοva o Mίτσελ.

Ο ισπανός κόουτς μίλησε για τις αποδοκιμασίες του κόσμου του Ολυμπιακού στην ήττα από τον ΠΑΟΚ:

«Ο κόσμος θα είναι πάντα στο πλευρό μας. Μας ακολουθεί και θα μας υποστηρίζει, αν βλέπει πως και εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Αν παρατηρεί πως εμείς έχουμε πολλές φορές λάθος στάση και λάθος συμπεριφορά, τότε ο κόσμος θα διαμαρτυρηθεί. Και αυτό είναι πολύ δίκαιο.Το μόνο που ζητάει ο κόσμος το οποίο μου φαίνεται πολύ λογικό και γενναιόδωρο από την πλευρά του, είναι να μας υπενθυμίζει κάθε φορά τι υποχρέωση έχουμε όταν φοράμε αυτή τη φανέλα. Είναι πολύ ωραίο που ο κόσμος, μάς το υπενθυμίζει.

Υπάρχουν παίκτες οι οποίοι το νιώθουν αυτό. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι το αντιμετωπίζουν με κάποιο τρόπο. Υπάρχουν άλλοι που τους κάνει να νιώθουν μικροί. Αυτό συμβαίνει πάντα σε μία ομάδα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να το εισπράξει κάθε παίκτης. Όμως ο κόσμος πάντα θα μας το θυμίζει».

Σε ερώτηση για τις αποφάσεις του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Μίτσελ απάντησε: «Αν γνώριζα τι θα είχε συμβεί, ίσως η ιδέα που είχα προετοιμάσει το παιχνίδι και οι επιλογές μου να ήταν διαφορετικές».

-Πως βλέπετε τους παίκτες σας μετά τον αγώνα; Αυτή η ήττα συσπειρώνει το ποδοσφαιρικό τμήμα;

«Δεν έχει σημασία πως είναι οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχει σημασία να σκέφτομαι πως είναι οι ποδοσφαιριστές. Είναι αλήθεια πως ποτέ δεν πρόκειται να πω κάτι κακό για αυτούς. Πάντα θα τους καλύπτω. Πάντα θα προσπαθώ να τους δικαιολογήσω. Όμως, για εμένα δεν έχει καμία σημασία πως είναι εκείνοι αυτή τη στιγμή. Σημασία έχει πως είμαι εγώ. Και εγώ είμαι πάντα καλά. Ποτέ δεν το βάζω κάτω και πάντα συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο. Για να μπορέσεις να κάνεις καλά αυτή τη δουλειά, δεν μπορείς ποτέ να είσαι λυπημένος. Πρέπει να αναγνωρίζεις τα λάθη σου. Πρέπει να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Να σκέφτεσαι τι έχεις κάνει λάθος και να συνεχίζεις να δουλεύεις για να το διορθώσεις. Όμως με τη λύπη και τη θλίψη, ποτέ δεν μπορείς να διορθώσεις τίποτα. Πρέπει πάντα να συνεχίσεις να δουλεύεις».

-Αναλάβατε την ευθύνη της ήττας. Το ίδιο έκανε ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης. Αν θέλετε, μπορείτε να μας μεταφέρετε τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια;

«Είναι λογικό, ο Γιάννης είναι ο αρχηγός μας. Όπως λαμβάνει διάφορες αποφάσεις, έτσι ήταν και αυτή μία απόφασή του. Θέλει να σταθεί μπροστά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους συμπαίκτες του. Είναι το καλύτερο που έχεις να κάνει. Να κοιτάς τα δικά σου λάθη, τον εαυτό σου και να μην κοιτάς το διπλανό σου».

-Όταν αντικαταστάθηκε o Mήτρογλου και έφθασε στον πάγκο, όλοι οι συμπαίκτες του έσπευσαν να του δώσουν το χέρι. Εσείς την περίπτωση του Μήτρογλου πως σκοπεύετε να τη διαχειριστείτε;

«Ο ίδιος γνωρίζει πως δεν έπαιξε καλά. Δεν ήταν καλός σε αυτό που του ζητήσαμε να κάνει. Όμως, άλλο είναι να μην είσαι καλός σε ένα παιχνίδι και άλλο είναι να μη βγαίνεις με όρεξη να παίξεις ένα παιχνίδι. Θέλουμε να τον προστατεύσουμε και να δουλέψουμε μαζί του για να βρει τον καλό του εαυτό. Θα τον χρειαστούμε πολύ στα επόμενα παιχνίδια. Το να αγκαλιάσεις τον Μήτρογλου όταν βάζει γκολ, το κάνω μέχρι και εγώ. Για αυτό γνωρίζουμε πως και στις δύσκολες στιγμές μόνοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας. Δεν πρόκειται να μας βοηθήσει κάποιος αντίπαλος».

-Είναι θετικό το γεγονός πως ακολουθεί αμέσως παιχνίδι, ώστε να επιστρέψετε στις επιτυχίες και να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα σας;

«Είναι καλό. Ακόμα και αν χρειαζόταν να κοιμηθώ μία νύκτα».

-Έχετε εμπιστοσύνη στην ομάδα σας ότι μπορεί να υπερκαλύψει τη διαφορά των 5 πέντε βαθμών από την κορυφή;

«Φυσικά. Οπωσδήποτε έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα. Γιατί αν δεν ήταν έτσι δε θα ήμουν ειλικρινής αν συνέχιζα να είμαι προπονητής σε αυτή την ομάδα».

-Επειδή έχει ανοίξει μία συζήτηση τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις διορθωτικές κινήσεις που ίσως θα πρέπει να γίνουν τον Ιανουάριο, θα θέλαμε τη δική σας άποψη.

«Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή είναι περιττό. Δεν έχει νόημα να μιλήσουμε για τους παίκτες οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν τον Ιανουάριο, γιατί μέχρι τότε έχουμε πολλά και σημαντικά παιχνίδια να παίξουμε. Γιατί με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τους παίκτες που χρειαζόμαστε τον Ιανουάριο, ίσως να πρέπει να μιλήσουμε και για προπονητή που θα χρειαστούμε τον Ιανουάριο».

-Υπάρχει και το στοίχημα της Ευρώπης; Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ μπορεί να είναι οδηγός σας για το ματς με την Μάλμε προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και να φθάσει ο Ολυμπιακό στη νίκη;

«Πάντα η καθημερινότητά μας και στη ζωή μας αλλά και στο ποδόσφαιρο, μπορεί να είναι ένα μάθημα για να το διαχειριστούμε. Κάθε μέρα μπορούμε να μάθουμε κάτι. Υπάρχουν δύο τρόποι για να χειριστείς αυτό το μάθημα: να το καταλάβεις για να βελτιωθείς και να εξελιχθείς ή να το καταλάβεις απλώς για να δικαιολογηθείς. Προσωπικά προσπαθώ πάντα να εξελίσσομαι και να διορθώνω τα λάθη. Αν ένας ποδοσφαιριστής ή ένας προπονητής τα δίνει όλα, τότε πραγματικά δεν μπορεί να του ζητήσει κανένας τίποτα παραπάνω».