Πλήρες μέλος της EBU είναι εδώ και λίγη ώρα η ΝΕΡΙΤ. Στις εργασίες της γενικής συνέλευσης της Ένωσης των Δημόσιων Ευρωπαϊκών Ραδιοτηλεοράσεων η αίτηση ένταξης του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού έγινε ομόφωνα δεκτή.

Απείχαν οι εκπρόσωποι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της ΠΓΔΜ από την ψηφοφορία.

Η ΝΕΡΙΤ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη της ως πλήρες μέλος, σύμφωνα με την εισήγηση των αρμοδίων οργάνων της Ένωσης, βάσει και της σχετικής πρότασης που κατέθεσε η Εκτελεστική Επιτροπή της EBU προς τη Γενική Συνέλευση πριν από λίγες εβδομάδες.
Ειδικότερα, ο Κριστόφ Βοιτσιεκόφσκι, πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής της EBU αναφέρθηκε, σύμφωνα με κύκλους της ΝΕΡΙΤ, στα σημαντικά βήματα που έγιναν σε σύντομο διάστημα για «την εξ αρχής δόμηση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα».
Η απόφαση αυτή δρομολογεί μια σειρά εξελίξεων για τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. Κατ αρχήν η ΝΕΡΙΤ παίρνει το εισιτήριο για τη Eurovision.

Στελέχη της Αγίας Παρασκευής, σε επικοινωνία με τα «Νέα», αναφέρουν ότι έχει ήδη γίνει μια προετοιμασία και ότι η κρατική τηλεόραση θα είναι έτοιμη για τον γιουροβιζιονικό διαγωνισμό τραγουδιού.

Ως εκ τούτου, η ΝΕΡΙΤ αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των απαραίτητων διαδικασιών για την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής στον 60ο Διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Βιέννη στις 19, 21 (Α΄ και Β΄ Ημιτελικός, αντιστοίχως) και 23 Μαΐου 2015 (Τελικός).

Μετά και την ένταξη της ΝΕΡΙΤ στην EBU, ο αριθμός των χωρών που παίρνουν μέρος στη φετινή διοργάνωση ανέρχεται σε 39.