Τα γιορτινά της ετοιμάζεται να «φορέσει» η Θεσσαλονίκη ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς για την πλατεία Αριστοτέλους σχεδιάζεται ένα σκηνικό που θα θυμίζει ζωντανό παραμύθι.

Ένα μικρό δάσος με σπιτάκια ξωτικών, καλικάντζαροι, αλλά και γλυπτά που θα απεικονίζουν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα θέματα θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου.

Για δεκαπέντε ημέρες, η κεντρικότερη πλατεία της πόλης θα φιλοξενεί διάφορες δράσεις για τα παιδιά, που θα είναι δωρεάν. Στο κέντρο θα τοποθετηθεί ένα ξύλινο δέντρο, ύψους περίπου έξι μέτρων, διακοσμημένο με ήρωες παραμυθιών, ενώ ο φωτισμός θα δίνει την αίσθηση στους επισκέπτες ότι βιώνουν σε μια ονειρική φαντασμαγορική παραμυθένια διάσταση τον κόσμο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης θα συζητήσει την ερχόμενη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο μέσα στις προθέσεις της διοίκησης είναι μια λιτή διακόσμηση στους κεντρικούς δρόμους που θα τονώσει όμως την κίνηση στην αγορά και θα γεμίσει χαρά μικρούς και μεγάλους.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τις ευπαθείς ομάδες

Στο πλαίσιο των δράσεων για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης η διοίκηση σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στη Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και ψυχαγωγικό – μουσικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών.