Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Ο Μπάκο φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις. Σε μία από αυτές, στο Μεταξουργείο, είχε χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος άνδρας, ενώ είχε τραυματιστεί και μια γυναίκα.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία, και ο Μπάκο πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του φερόμενου ως εγκεφάλου της συμμορίας της οποίας μέλος ήταν ο Μπάκο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για έναν Αλβανό που φέρεται ως εκτελεστής συμβολαίων θανάτου.

Μαζί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας, ο οποίος φυγοδικούσε επί χρόνια, συνελήφθη και ένας ακόμη συνεργός του που τον έκρυβε.

Ο Αρμπέρ Μπάκο εντοπίστηκε και συνελήφθη την Τετάρτη έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας και ανδρών των ΕΚΑΜ σε υπόγειο διαμέρισμα στο Γουδή.

Ο αλβανός κακοποιός, που φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις,κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

Πάντως, η πρώτη βαλλιστική έρευνα που είχε γίνει στους κάλυκες του Καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Μικρολίμανο έδειχνε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το συγκεκριμένο όπλο ήταν καθαρό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης στις πρώτες καταθέσεις του στους αστυνομικούς, φέρεται να επικαλείται ότι ήταν μεθυσμένος και ότι δεν θυμάται τι συνέβη.

Χθες αργά το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή του Μικρολίμανου πραγματοποιήθηκε επιχείρηση του Λιμενικού όπου δύτες και βατραχάνθρωποι βούτηξαν αναζητώντας το καλάσνικοφ του Αλβανού. Οι έρευνες διακόπηκαν λόγω του σκότους και αναμένεται να επαναληφθούν.