Η νίκη είναι μονόδρομος για τον τεχνικό της Ατλέτικο Μαδρίτης Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο αργεντινός τεχνικός υποστήριξε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρωτιά στον όμιλο, θεωρεί όμως απαραίτητη τη νίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό και η ομάδα του θα έχει μεγάλη ένταση στο Βιθέντε Καλντερόν.

«Ο Ολυμπιακός δεν μας εξέπληξε στην Αθήνα. Περιμένουμε πάνω κάτω το ίδιο παιχνίδι στην έδρα μας. Δεν κοιτάμε ποτέ πίσω. Δεν βλέπουμε το παρελθόν αλλά το παρόν. Για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας από τον οποίο πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα. Θα δούμε στον αγωνιστικό χώρο τι προβλήματα μπορεί να μας προκαλέσουν οι αντίπαλοι μας. Δεν με ενδιαφέρει η πρωτιά. Θέλω τη νίκη επί του Ολυμπιακού», υπογράμμισε ο Σιμεόνε.

Ο προπονητής των Ροχιμπλάνκος αναφέρθηκε στους Ραούλ Γκαρθία, Γκριεζμάν και Μάντζουκιτς: « Ο Ραούλ Γκαρθία και ο Γκριεζμάν είναι δύο παίκτες με περίπου ίδιο στιλ. Η διαφορά είναι πως ο ένας είναι πιο δυνατός στον αέρα. Ο Μάντζουκιτς θέλει πολύ να παίξει. Θα αποφασίσουμε την Τετάρτη».

Ο Σιμεόνε χαρακτήρισε το ματς με τον Ολυμπιακό πολύ σπουδαίο: «Κάθε ματς που παίζουμε είναι σημαντικό. Αυτό με τον Ολυμπιακό είναι πολύ σπουδαίο. Θα παίξουμε με μεγάλη ένταση. Με πιο μεγάλη ένταση απ’ ότι στην Ελλάδα. Το πιο βασικό για εμάς θα είναι να αξιολογήσουμε σωστά τις συνθήκες του αγώνα. Να χειριστούμε σωστά τον ρυθμό και να λειτουργήσουμε όπως πρέπει απέναντι στον αντίπαλό μας. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Μίτσελ για τα καλά του λόγια. Κάνει πολύ καλή δουλειά στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό».

Σε ερώτηση αν αξίζει ο Ρομπέρτο να αγωνιστεί στην εθνική Ισπανίας, ο Αργεντινός απάντησε: «Αυτή είναι μία ερώτηση για τον Ντελ Μπόσκε. Αυτός μπορεί να πει το εάν ο Ρομπέρτο θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε επίπεδο εθνικής Ισπανίας».

Τέλος ο Σιμεόνε έπλεξε το εγκώμιο του τούρκου μεσοεπιθετικού Αρντά Τουράν ο οποίος με την υψηλή απόδοση του έχει ξεχωρίσει την εφετινή σεζόν.

O αμυντικός μέσος Τιάγκο Μέντες δήλωσε: «Μας άφησε πίκρα η ήττα στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε όλα τα ματς σαν τελικούς. Αυτό θα κάνουμε και στο παιχνίδι στην έδρας μας. Προσωπικά νιώθω πολύ καλά. Με βοήθησε ότι έπαιξα στην Εθνική και χαίρομαι και απολαμβάνω κάθε λεπτό που παίζω με την ομάδα».