Πρωταγωνιστής με τις ατάκες του αναδείχτηκε ο Μίτσελ σε άλλη μία συνέντευξη Τύπου, παραμονή του κρίσιμου αγώνα του Ολυμπιακού με την Ατλέτικο στο Βιθέντε Καλεντερόν. Ο ισπανός τεχνικός παραδέχτηκε ότι μικρός είχε συμπάθεια στην Ατλέτικο και έβλεπε παιχνίδια της, όμως στη συνέχεια αγάπησε τη Ρεάλ.

Ο Ερυθρόλευκος κόουτς υποστήριξε ότι θα ήταν περίεργο η Ατλέτικο να τον υποδεχτεί με λουλούδια και αγκαλιές, είπε ότι θα ήθελε στον Ολυμπιακό τον μεσοεπιθετικό των Ροχιμπλάνκος Κόκε και δεν έψαξε να βρει δικαιολογίες λόγω της αγωνιστικής απραξίας της ομάδας του για 17 ημέρες και τις απουσίες των διεθνών.

«Δεν έχω κάτι να κρύψω. Μικρός ερχόμουν και έβλεπα τα ματς της Ατλέτικο. Τώρα όμως είμαι Ρεάλ. Δεν υπάρχει διαφορά στην προετοιμασία μας σε σχέση με το παιχνίδι στην έδρα μας. Την τελευταία εβδομάδα αφιερώσαμε τις προπονήσεις στην προετοιμασία μας για την Ατλέτικο. Είχαμε αρκετούς παίκτες απόντες εξαιτίας των εθνικών ομάδων, δίχως αυτό να αποτελεί δικαιολογία. Λίγο πολύ ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Εκτός από περιπτώσεις που αναγκαζόμαστε να κάνουμε αλλαγές, το παιχνίδι μας στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι γνωστό», υποστήριξε ο Μίτσελ.

Σε ερώτηση αν έχει μαζί του ωτοασπίδες για την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργήσουν οι φίλοι της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Το περίεργο θα ήταν να με υποδεχτούν οι οπαδοί της Ατλέτικο με λουλούδια και αγκαλιές. Εγώ πάντως είμαι προετοιμασμένος. Σε κανέναν δεν αρέσει να αντιμετωπίζει την Ατλέτικο. Φέτος οι Βαλένθια και Σεβίλλη είναι δυνατές, γι’ αυτό ακόμη η Ατλέτικο δεν είναι πολύ ψηλά στην βαθμολογία. Το Τσάμπιονς Λιγκ μας δίνει την δυνατότητα να πλησιάσουμε τη δυναμικότητα των αντιπάλων μας. Πολλές φορές η αποτελεσματικότητα δεν είναι αρκετή, αφού χάσαμε από την Γιουβέντους. Πάντα όμως προσπαθούμε με τον τρόπο μας για το καλύτερο. Γνωρίζουμε καλά πως δεν μπορούμε να συγκριθούμε με την Ατλέτικο στα χαρτιά. Δεν έχουμε ίδιες μονάδες. Αλλά με τα δικά μας όπλα θα χτυπήσουμε το ματς».

Ο Μίτσελ ρωτήθηκε ποιόν παίκτη τη Ατλέτικο θα ήθελε στον Ολυμπιακό, ενώ για τον Ρομπέρτο παρέπεμψε τους εκπροσώπους του Τύπου να ρωτήσουν τους Σιμεόνε, Ντελ Μπόσκε: «Τον παίκτη που θα ήθελα από την Ατλέτικο, τον είχα μαζί μου στο αεροπλάνο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες που έχω στην διάθεση μου. Αν μπορούσα να είχα τον Κόκε στο ματς, θα τον έπαιρνα.Όταν έχετε εδώ τον Σιμεόνε ή τον Ντελ Μπόσκε μπορείτε να τους ρωτήσετε αν ο Ρομπέρτο θα είχε θέση στην Ατλέτικο ή την εθνική Ισπανίας. Την δική μου την άποψη την ξέρετε».

Ο ολλανδός μεσοεπιθετικός, Ιμπραήμ Αφελάι εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού υπογράμμισε ότι αν η ομάδα του πιάσει απόδοση όπως στα ματς με τη Ατλέτικο στο πρώτο παιχνίδι στο Γ. Καραϊσκάκης ή με τη Γιουβέντους έχει πολλές πιθανότητες να πάρει αποτέλεσμα στο Βιθέντε Καλντερόν: «Το πιο σημαντικό είναι να αγωνιστούμε με το ίδιο πνεύμα που παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι σήμερα. Έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποτέλεσμα κόντρα στην Ατλέτικο. Η διακοπή που είχαμε στο πρωτάθλημα δεν θα μας επηρεάσει. Ο Μίτσελ πάντα μας ετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαστε επαγγελματίες. Δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Η Ατλέτικο είναι πολύ δυνατή ομάδα και οι φίλοι της στο γήπεδο είναι εντυπωσιακοί και δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα. Αν καταφέρουμε να παίξουμε όπως στο ματς του πρώτου αγώνα στο Φάληρο ή με την Γιουβέντους, θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι από την αναμέτρηση».