Τι κι αν δίνει επίσημους αγώνες, τι κι αν παίζει φιλικά, ο κατήφορος της Εθνικής ποδοσφαίρου τελειωμό δεν έχει. Η Ελλάδα (και) στη μετά Ρανιέρι εποχή έδειξε ότι παραμένει βαριά άρρωστη καθώς όχι μόνο ηττήθηκε 2-0 από τη Σερβία, αλλά έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Περιβολιών στα Χανιά όλες τις ασθένειες που την έχουν φέρει στην πιο δυσμενή θέση της σύγχρονης Ιστορίας της. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που έχασε για τέταρτη φορά στους τελευταίους πέντε αγώνες (έχει και μια ισοπαλία με τη Φινλανδία) αγνοεί τη νίκη από το Μουντιάλ της Βραζιλίας και την ιστορική αναμέτρηση με την Ακτή του Ελεφαντοστού (2-1), που όσο περνούν οι μήνες αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, προκαλώντας παράλληλα μελαγχολία και θλίψη για το κατάντημα μιας ομάδας που επί μία δεκαετία προσέφερε στους έλληνες φιλάθλους ανεπανάληπτες επιτυχίες, νίκες, χαρές γεμίζοντας ένα ολόκληρο έθνος με υπερηφάνεια.

Πλέον η Γαλανόλευκη –που πληρώνει τη «λαίλαπα Ρανιέρι» αλλά και τα σφάλματα που έκανε η διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία αβίαστα αποδόμησε μια απόλυτα επιτυχημένη ομάδα –δείχνει ανήμπορη να σταματήσει την ελεύθερη πτώση της, τόσο στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου όσο και στη βαθμολογία της FIFA που μελλοντικά θα τη φέρει αντιμέτωπη με δύσκολες κληρώσεις…

Η εικόνα της Ελλάδας στα Περιβόλια ήταν αποκαρδιωτική, όπως άλλωστε συνέβη και στα επίσημα ματς για τα προκριματικά του Euro απέναντι σε Ρουμανία (0-1), Βόρεια Ιρλανδία (0-2) και Νησιά Φερόε (0-1), καταδεικνύοντας πως το πρόβλημα που ταλανίζει την ομάδα δεν είναι επιφανειακό και δεν αφορά μόνο την (λανθασμένη) επιλογή προπονητή, αλλά είναι βαθύτερο και αγγίζει πολλούς και διαφορετικούς τομείς (αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς).

Είναι ενδεικτικό ότι παρά τα όσα έλεγαν οι παίκτες και ο υπηρεσιακός ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας πριν από το παιχνίδι περί αναγκαιότητας αντίδρασης, εγωισμού και αυτοσυντήρησης, και μολονότι το χανιώτικο κοινό αγκάλιασε θερμά την Εθνική δίχως να σταθεί στο πρόσφατο παρελθόν, οι διεθνείς είχαν ελάχιστες καλές στιγμές. Αντιθέτως, επέδειξαν περίσσια νεύρα, στοιχείο ενδεικτικό του κακού κλίματος που επικρατεί πια στην ομάδα.

Ο Χριστοδουλόπουλος για δεύτερο σερί ματς αποτέλεσε μια όαση στην ομάδα, ενώ στα θετικά καταγράφεται και το ντεμπούτο του δεξιού μπακ Μιχάλη Μπακάκη και του αριστερού χαφ εξτρέμ Δημήτρη Κολοβού. Οι καλύτεροι και σίγουρα πιο αποφασισμένοι Σέρβοι προηγήθηκαν με τον Πέτροβιτς στο 60′, ενώ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ με καταπληκτικό μακρινό σουτ του Γκούντελι στις καθυστερήσεις.

Ελλάδα: Γλύκος, Βύντρα, Τοροσίδης (61′ Μπακάκης), Μανωλάς (73′ Μόρας), Αβρ. Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης (79′ Μάνταλος), Κονέ (63′ Τζιόλης), Μαυρίας (71′ Κολοβός), Χριστοδουλόπουλος, Αθανασιάδης (63′ Γκέκας).

Σερβία: Στοΐκοβιτς, Ιβάνοβιτς, Τόμοβιτς, Ντ. Τόσιτς, Μαξίμοβιτς, Πέτροβιτς (82′ Γκουντέλι), Μάτιτς, Γιόζιτς (66′ Τζούριτς), Μάρκοβιτς (66′ Λάζοβιτς), Ζ. Τόσιτς (89′ Ρουκάβινα), Μίτροβιτς (88′ Μαξίμοβιτς).