Εστάλη, μέσω του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) στο υπουργείο Υποδομών, η εκτίμηση των μελών της Μόνιμης Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Βραχυπρόθεσμης Εξέλιξης Σεισμικότηταςμετά το διπλό «χτύπημα» του Εγκέλαδου, με επίκεντρο τον Ευβοϊκό κόλπο, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η εν λόγω Επιτροπή συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης καισύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά τους τα μέλη της επισημαίνουν ότι «σε αυτή τη φάση είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο, κάθε ώρα που περνά ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες για μεγαλύτερο σεισμό».

Μιλώντας στην ιστοσελίδα tanea.gr o πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευ. Λέκκας είπε ότι «βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση σε ότι αφορά την εκτόνωση της σεισμικής ακολουθία».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο καθηγητής γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κων. Παπαζάχος κάνοντας λόγο για φυσιολογική εξέλιξη. Διευκρίνισε, ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η σεισμική ακολουθία προκειμένου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Σημειώνεται, ότι μετά το διπλό «χτύπημα» του Εγκέλαδου οι ισχυρότεροι μετασεισμοί, μέχρι αυτήν την ώρα, ήταν τρεις μεγέθους 3,9 της κλίμακας Ρίχτερ.