Τα πράγματα με το όνομα τους είπε ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού Ρομπέρτο Χιμένεθ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της UEFA λέγοντας ότι αν η ομάδα του θέλει να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα πρέπει να πάρει βαθμούς σε εκτός έδρας παιχνίδι. Ο ισπανός τερματοφύλακας μίλησε για την πρώην του ομάδα και το κρίσιμο παιχνίδι που θα δώσει ο Ολυμπιακός στο «Βιθέντε Καλντερόν» για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στις 26 του μήνα.

«Hμουν στην Ατλέτικο για μεγάλο διάστημα. Ήμουν μέλος του συλλόγου για 15 χρόνια. Για πρώτη φορά πήγα εκεί σε ηλικία 9 ετών και με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Εκεί μεγάλωσα και έμαθα τις αξίες του ποδοσφαίρου. Έμαθα τη θέση του τερματοφύλακα και έμαθα να είμαι επαγγελματίας», τόνισε ο Ρομπέρτο.

Ο 28χρονος γκολκίπερ παραδέχτηκε ότι στην Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε δίπλα σε σπουδαίους τερματοφύλακες: « Έζησα και έπαιξα δίπλα σε σπουδαίους επαγγελματίες και έγινα φίλος τους. Πάντα με καλωσόριζαν όποτε πήγαινα να παίξω εκεί. Περιμένω να επιστρέψω και να ζήσω την ατμόσφαιρα που μπορώ να φανταστώ. Πέρασα πολλά υπέροχα χρόνια με την Ατλέτικο».

Ο Ρομπέρτο θεωρεί ότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει τη νίκη δεν θα εκδίκηση για τον ίδιο επειδή δεν του δόθηκαν οι ευκαιρίες στους Ροχιμπλάνκος: «Σε προσωπικό επίπεδο, μία νίκη δεν θα σημαίνει κάτι ιδιαίτερο και σίγουρα δεν θα είναι μία εκδίκηση, διότι όπως έχω πει, είναι ένας σύλλογος που έχω στην καρδιά μου. Το μόνο θετικό σχόλιο που έχω να κάνω, είναι πως θα προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Είναι δύσκολο, γιατί όλες οι ομάδες αποκτούν πλεονέκτημα παίζοντας στην έδρα τους, μπροστά στο κοινό τους. Τους δίνει επιπλέον κίνητρο. Αλλά ό,τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, είναι το ίδιο παντού. Πρέπει να το θυμόμαστε και να προσπαθήσουμε. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε, χρειάζεται να πάρουμε και εκτός έδρας πόντους».

Ακόμα ο Ρομπέρτο μίλησε για την απόκρουση στο πέναλτι στο Τορίνο κόντρα στη Γιουβέντους: «Στο Τορίνο το πέναλτι θα μπορούσε να μας πονέσει, γιατί ο αγώνας θα τελείωνε 4-2. Αλλά κατάφερα να το αποκρούσω και έτσι βοήθησα να διατηρηθούν ζωντανές οι ελπίδες πρόκρισης. Δεν ήταν εύκολο να πετύχουμε δύο γκολ εκεί και να παραμείνουμε στη δεύτερη θέση. Τώρα κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας».

Ρομπίνιο: «Με ήθελε ο Ολυμπιακός»

Ο βραζιλιάνος διεθνής επιθετικός Ρομπίνιο επιβεβαίωσε πως ο Ολυμπιακός ήταν μεταξύ των ομάδων που κινήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για τη μεταγραφή του, όμως υποστήριξε ότι προτίμησε τη Σάντος.

«Το καλοκαίρι δέχτηκα αρκετές προτάσεις. Από την Ορλάντο Σίτι στις ΗΠΑ, την Μπεσίκτας στην Τουρκία, τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, αλλά και κάποιες ομάδες στη Serie A. Όμως επέλεξα τη Σάντος και θέλω να παραμείνω στη Βραζιλία μέχρι το τέλος της καριέρας μου», σημείωσε ο Ρομπίνιο.

Μετά τον Τζόελ Κάμπελ ο οποίος δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην Αρσεναλ, ακόμα ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο έδειξε ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός προκειμένου να αποκτήσει δανεικό ήταν ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται το Καμπιονάτο και ήδη οι Νάπολι, Ιντερ, Λάτσιο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του.