Για «ασυνεννοησία» μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και τις ρυθμίσεις των 100 δόσεων έκανε λόγο την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ένας ακόμη βουλευτής της συμπολίτευσης που εκφράζει τη δυσφορία του με την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 λίγη ώρα πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο Αδωνις Γεωργιάδης εξήγησε:

«Οταν ψηφίζουμε νόμους στη Βουλή, δεν θα πω εννέα στις δέκα φορές, αλλά πέντε στις δέκα, μέχρι την ώρα της πρακτικής εφαρμογής του, ανακαλύπτονται διάφορα λάθη στη διατύπωση που μπορούν να προκαλέσουν δυσλειτουργίες. Τι ψηφίσαμε εμείς προ δύο εβδομάδων; Τη ρύθμιση σε 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Είπε κανείς ότι είναι και οι τρέχουσες; Ο νόμος ομολογουμένως είχε έρθει πολύ βιαστικά στους βουλευτές εκείνη τη μέρα, ήρθε στις 12 και ψηφίστηκε στις 2 και ήταν μια τροπολογία σύνθετη και πολυσέλιδη και είχε μπει σε κάποια παράγραφο η φράση «βεβαιωμένες οφειλές». Όταν λοιπόν η κυρία Σαββαΐδου έβγαλε την εγκύκλιο, είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώνεται το Σεπτέμβριο και αν εσύ επιλέξεις να τον πληρώσεις ως το Φεβρουάριο, είναι δικός σου λογαριασμός. Η βεβαίωση, όμως, είναι το Σεπτέμβριο και ο νόμος λέει για τις ληξιπρόθεσμες, αλλά θεωρεί ληξιπρόθεσμες τις βεβαιωμένες και αυτομάτως ο ΕΝΦΙΑ γίνεται από 5 δόσεις 100. Κι εδώ αρχίζει το αλαλούμ. Τι έπρεπε να γίνει; Έπρεπε η κυρία Σαββαΐδου, μόλις το είδε, να επικοινωνήσει με τον κ. Χαρδούβελη – πιθανόν και να το έκανε, διότι δεν είμαι εκεί και δεν ξέρω αν φταίει ο ένας ή ο άλλος, αλλά λέω τη διαδικασία – και να του πει «κύριε υπουργέ, είστε βέβαιος ότι θέλουμε να εντάξουμε στις ληξιπρόθεσμες και τις βεβαιωμένες οφειλές;». Ολο αυτό θα μπορούσε να είχε λυθεί χωρίς καμία φασαρία, εάν είχαν συνεννοηθεί οι δυο τους και είχε πει ο υπουργός Οικονομικών αυτό που βγήκε και είπε τώρα, ότι δεν μιλάμε για τις τρέχουσες οφειλές, αλλά για τις ληξιπρόθεσμες. Θα του έλεγε λοιπόν η κυρία Σαββαΐδου ότι «με συγχωρείτε, αλλά αν θέλετε να βγάλουμε τις βεβαιωμένες, θα πρέπει να μου βγάλετε και τη φράση και να μου γράψετε ότι οι ληξιπρόθεσμες είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου» και τέλος. Θα ερχόταν στη Βουλή ένα απόγευμα ο κ. Μαυραγάνης και θα κατέθετε τη νομοτεχνική βελτίωση στο νόμο τάδε και δεν θα το έπαιρνε, σχεδόν, κανένας είδηση και θα τελείωνε η υπόθεση» σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Αδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημααν υπάρχουν περιθώρια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

«Γίνεται» απάντησε. «Λέω ακόμα ότι γίνεται. Βλέπω μιλώντας με τον καθένα ξεχωριστά ότι το κλίμα είναι ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές τώρα. Ότι είναι λάθος και ζημιά για τη χώρα να γίνουν τώρα εκλογές. Ελπίζω και πιστεύω ότι υπάρχει η δυνατότητα να αποφύγουμε τις εκλογές τον Φεβρουάριο».

Ερωτηθείς τέλος για την υπόθεση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη που ελέγχεται για τις οφσόρ ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μετέβη στη ΝΔ από το συγκεκριμένο κόμμα την άνοιξη του 2012, είπε:

«Ηταν και παραμένει μια δυσάρεστη υπόθεση, για όλους εμάς που βρεθήκαμε μαζί με τον Καρατζαφέρη και πιστέψαμε σ’ αυτόν. Είμαι ρεαλιστής. Οι βουλευτές του, όπως και όλοι οι βουλευτές του Κοινοβουλίου, καταθέτουμε ερωτήσεις με βάση τα ενδιαφέροντά μας. Κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο όσο μπορούμε περισσότερο και το επιχείρημα ότι έκανα 23 ερωτήσεις για τα εξοπλιστικά μου φαίνεται περίεργο, διότι εγώ έχω κάνει 500 ερωτήσεις ανά υπουργείο τουλάχιστον. Είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε όπλα και αξιόμαχο στράτευμα, δεν είμαι αριστερός. Αλλά πρέπει να έχουμε όσα χρειαζόμαστε και σε όποια τιμή τα χρειαζόμαστε. Η συγκεκριμένη ερώτηση στην οποία αναφέρθηκε χθες η «Αυγή» και ο κ. Σκουρλέτης – και έχουμε καταθέσει εξώδικο γι’ αυτό με τον Θάνο Πλεύρη και ελπίζω να το δημοσιεύσουν αύριο – δεν είναι υποστηρικτική της συμβάσεως, αλλά επικριτική και λέει ότι αυτή η σύμβαση έχει διάφορους όρους που κρίνονται από εμάς ετεροβαρείς υπέρ της εταιρείας και κατά του Δημοσίου και ζητάμε να επαναδιαπραγματευτούν αυτή τη σύμβαση και να πάρει το κράτος περισσότερα. Δεν είναι αυτό που υπονοεί η «Αυγή» στο δημοσίευμα, αλλά το ακριβώς ανάποδο. Οχι, δεν με πήρε (τηλέφωνο ο Καρατζαφέρης για την ερώτηση). Μπορώ να το καταθέσω και στο δικαστήριο και να είμαι ειλικρινής. Δεν με πήρε. Μ’ αυτά που διάβασα στη RealNews, μου κάνει εντύπωση πάλι που δεν με πήρε, αν όλα αυτά είναι αληθή. Δεν θέλω να λέω ψέματα. Αλλά η προσπάθεια της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ διά του κ. Σκουρλέτη – και είμαι πολύ προσεκτικός που δεν βάζω όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο τον κ. Σκουρλέτη, γιατί πολλοί βουλευτές χθες ήταν προσεκτικοί και κατ’ ιδίαν μου είπαν ότι διαφωνούν με αυτού του είδους την τακτική και ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε την πολιτική πιο βρόμικη απ’ ό,τι είναι από μόνη της – πιστεύω ότι έγινε από ένα συγκεκριμένο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω αντίρρηση να μου ασκούν κριτική, καθόλου. Αν έχουν, όμως, κάτι να μου προσάψουν, ας βάλουν και την ερώτηση. Να μη βάζουν τον τίτλο «Ερώτηση για τα Super Puma» ή να βγαίνει ο κ. Σκουρλέτης στο μπρίφινγκ και να ζητάει έλεγχο του πόθεν έσχες μου. Έχει ελεγχθεί και το ξέρει ο κ. Σκουρλέτης. Ελέγχεται και το δικό τους. Όλα. Δεν είναι δίκαιο, διότι υπονοεί κάτι. Αλλά έχω ελεγχθεί.

» Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό έχει μια άλλη εξήγηση και δεν είναι όπως παρουσιάζεται. Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι η στάση δεν είναι αναμενόμενη. Ότι όλοι ξέραμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης είναι ένας πλούσιος άνθρωπος, είναι γεγονός. Δεν παρίστανε ποτέ τον φτωχό. Ήταν ένας πλούσιος άνθρωπος. Τελεία. Ποτέ δεν μας είπε ότι είχε offshore, ποτέ δεν διανοήθηκα να τον ρωτήσω κάτι τέτοιο και όλο αυτό πουπαρουσιάζεται μ’ αυτήν την κατάσταση για τη διαδρομή χρημάτων και μάλιστα από το 2000, τι να σας πω… Είναι πολύ δυσεξήγητο».