Για τις επαφές και τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του στις ΗΠΑ ενημέρωσε την Τετάρτη τον Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο Βασίλης Κικίλιας συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα, όπως η τρομοκρατία και η δράση των τζιχαντιστών, αλλά και η ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, που, λόγω του πολέμου στη Συρία και στο Ιράκ, αυξήθηκε.

«Επειδή καμία χώρα από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά αυτούς τους κινδύνους, επιβάλλεται η ουσιαστική και διαρκής συνεργασία και η σύναψη διεθνών συμμαχιών. Η Ελλάδα οχυρώνεται μέσα από τις διεθνείς συνεργασίες της και λειτουργεί τελικά ως ο μοναδικός παράγοντας σταθερότητας στη νοτιοανατολική Λεκάνη της Μεσογείου» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Επανέλαβε και τη δέσμευσή του ότι «θα εργαστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα, μαζί με όλους τους ανθρώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, για να υπάρχει ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών και να προστατεύσουμε πραγματικά τα δικαιώματά τους».

«Ολοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι στην Ελλάδα έχουμε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για να υποδεχθούμε επενδύσεις, που είναι ο μόνος τρόπος που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη» σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Κικίλια, αλλά και τις γυναίκες και τους άντρες των Σωμάτων Ασφαλείας «για τον επίπονο και επίμονο αγώνα εναντίον της εγκληματικότητας, για τις επιτυχίες σε αυτόν τον αγώνα, που πολλές φορές κινδυνεύει και η ζωή τους».

Οπως είπε ο κ. Παπούλιας, «η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας είναι βασική προϋπόθεση για τη ζωή όλων των πολιτών της χώρας».