Ο Χάρολντ Χαμ μπορεί πλέον να αναπνεύσει με ανακούφιση. Επειτα από μία νομική διαμάχη δύο ετών και δυόμισι μήνες στις δικαστικές αίθουσες, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Continental Resources είναι ξανά εργένης. Το κυριότερο όλων όμως είναι το ποσόν που θα κληθεί να πληρώσει στην πρώην σύζυγό του είναι μόλις… 995,5 εκατ. δολάρια.

Οσο και αν ακούγεται τρελό, για τον Χαμ ήταν μία πολύ καλή απόφαση, όπως επίσης και για τους υπόλοιπους μετόχους της Continental Resources, οι οποίοι ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο μίας δυσμενούς απόφασης που θα τον ανάγκαζε να πουλήσει μεγάλο μερίδιο των μετοχών του. Οχι βέβαια πως ένα τέτοιο σενάριο είχε πολλές πιθανότητες, καθώς σύμφωνα με τον Κρίστοφερ Χέλμαν από το περιοδικό Forbes, οι ιδιωτικές τράπεζες σχημάτιζαν ουρά για να τον δανείσουν όσα θα χρειαζόταν.

Σε κάθε περίπτωση, σχεδόν ένα δισ. δολάρια δεν παύει να είναι ένα «καλό» ποσό, αρκετά μεγάλο ώστε το διαζύγιο του Χαμ και της επί 26ετίας κυρίας του να κερδίσει μία θέση στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων.

Με συνολική περιουσία η οποία εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 18 δισ. δολάρια, ο Χαμ θεωρείται ο 24ος πιο πλούσιος Αμερικανός. Εντός ολίγου, όταν εισπράξει τα χρήματα που της επιδίκασε το δικαστήριο, και η πρώην σύζυγός του, η Σου Αν, θα έχει τη θέση της ανάμεσα στις πιο πλούσιες Αμερικανίδες. Δεν της αρκεί. Η Σου Αν διεκδικούσε τη μισή περιουσία τού πρώην άνδρα της. Υπό αυτήν την έννοια, η έντονη δυσαρέσκειά της για την «άδικη» και «μεροληπτική» υπέρ του πρώην συζύγου της δικαστική απόφαση έχει μια λογική.