Οριστική και αμετάκλητη είναι πλέον η απόφαση του αθλητικού δικαστή και της Ε.Φ.Ι.Π. για τον 10άμηνο αποκλεισμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από τα γήπεδα, καθώς το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις προσφυγές του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Αυτό το διπλό «όχι» σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα για τους επόμενους επτά μήνες που απομένουν για να εκτίσει την ποινή του.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι στην προκειμένη περίπτωση, ο Γιαννακόπουλος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως έκπτωτος κανενός αξιώματος, από τη στιγμή που εδώ και μερικούς μήνες παραμένει μόνο μεγαλομέτοχος και όχι πρόεδρος της ΚΑΕ (τη συγκεκριμένη θέση κατέχει από το καλοκαίρι ο Μάνος Παπαδόπουλος).

Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε προσφύγει κατά των αποφάσεων του Αθλητικού Δικαστή με τις οποίες είχε τιμωρηθεί με 10μηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα. Ο λόγος ήταν οι δηλώσεις του μετά τον 3ο τελικό της περσινής σεζόν της Α1 Ανδρών με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, αλλά και η παρουσία του στις κερκίδες στον 5ο τελικό που ακολούθησε, παρά το γεγονός ότι ήταν τιμωρημένος.

Παράλληλα, απορρίφθηκε και η προσφυγή εις βάρος της απόφασης της Ε.ΦΙ.Π., κάτι που σημαίνει ότι παραμένει η στέρηση φιλάθλου ιδιότητας-απαγόρευση παρακολούθησης οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας και η απαγόρευση να συμμετάσχει σε οποιοδήποτε διοικητικό σχήμα αθλητικού συλλόγου.