Με αιχμές για την υπόθεση των εξοπλιστικών τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο θέμα που έχει ανακύψει με τις μίζες για την σύμβαση των ελικοπτέρων Super Puma και την διερευνώμενη τυχόν εμπλοκή του κ. Γ. Καρατζαφέρη.

Μάλιστα προέβη στις σχετικές δηλώσεις κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ν. Αγγελάρα, ο οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Γνωρίζετε ότι εγώ εμπιστεύομαι πάρα πολύ το Ελεγκτικό Συνέδριο. Όταν ανέλαβα υπουργός Εθνικής Άμυνας έστειλα όλες τις συμβάσεις για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε, διά νόμου, ο έλεγχος επί των συμβάσεων», υπογράμμισε ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ πρόσθεσε: «Χαίρομαι που υπηρέτησα μια κυβέρνηση που καθιέρωσε νομοθετικά τον υποχρεωτικό έλεγχο των Συμβάσεων».

Όσον αφορά την έκθεση πεπραγμένων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είπε ότι το ανώτατο δικαστήριο «είναι ένας θεσμός, ο οποίος στη Δημοκρατία επιβάλλεται να έχει αρμοδιότητες και εξουσία, να ελέγχει τη εκτελεστική εξουσία και να συνεργάζεται με τη νομοθετική, ώστε να μπορούμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια».