Υπόθεση δωροληψίας και απόπειρας εκβίασης επιχειρηματία έφερε στο φως η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής έξι άτομα, τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες. Πρόκειται για 68χρονη λογίστρια, τον 74χρονο σύζυγό της-συνταξιούχο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, τον 43χρονο γιο τους-υπάλληλο της Τράπεζας της Ελλάδος, δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ-μια 52χρονη και έναν 44χρονο, καθώς και έναν 54χρονο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών.

Προηγήθηκε καταγγελία από επιχειρηματία-εργολάβο του Πειραιά, σύμφωνα με την οποία οι δύο συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ απαιτούσαν εκβιαστικά από αυτόν, μέσω της 68χρονης λογίστριάς του, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να κλείσουν έλεγχο στην επιχείρησή του και να μην του επιβληθούν υψηλά πρόστιμα.

Σε συνάντηση στο γραφείο της λογίστριας, παρουσία του συζύγου και του γιου τους, μεταφέρθηκε στον επιχειρηματία η παράνομη αυτή απαίτηση των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ για καταβολή χρηματικού ποσού. Τις επόμενες ημέρες το ποσό διαμορφώθηκε στις 60.000 ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις, μέσω της λογίστριας, διαμορφώθηκε τελικά στις 50.000 ευρώ.

Στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, το πρωί της Δευτέρας στο Χαλάνδρι,συνελήφθη αρχικά ο 43χρονος γιος της λογίστριας, ο οποίος παρέλαβε σε προκαθορισμένη συνάντηση από τον καταγγέλλοντα το προσημειωμένο ποσό των 50.000 ευρώ.

Στη συνέχεια συνελήφθησαν η λογίστρια και ο σύζυγός της και κατόπιν οι τρεις άλλοι εμπλεκόμενοι. Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς ήταν ο ενδιάμεσος παραλήπτης του χρηματικού ποσού και οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, ως οι τελικοί αποδέκτες των χρημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται την Τρίτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.