To μικρομεσαίο SUV της γερμανικής φίρμας, το Audi Q3 μπήκε για ένα ανανεωτικό «μπότοξ», που εστιάζεται στην εξωτερική εμφάνιση του ενώ τα ήδη υπάρχοντα μοτέρ έγιναν πιο οικονομικά. Με τρία χρόνια παρουσίας στην αγορά, το ανανεωμένο Q3 έχει αλλαγές στην μάσκα, η οποία πλέον «δένεται» με τα φωτιστικά σώματα, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας Xenon Plus. Τα φώτα ημέρας είναι LED, ενώ προαιρετικά LED μπορούν να παραγγελθούν και τα φλας.

Κάτω από το καπό οι υποψήφιοι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρία μοτέρ βενζίνης τεχνολογίας TFSI και άλλα τρία ντίζελ TDI . Σύμφωνα με το εργοστάσιο οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί μέχρι και κατά 17%, τόσο στα ντίζελ όσο και στα μοτέρ βενζίνης. Όλα τα μοτέρ είναι προδιαγραφών Euro 6. Επίσης, έχει μειωθεί και η κατανάλωση καυσίμου έως 16%, χάρη στην υιοθέτηση της τεχνολογίας απενεργοποίησης των κυλίνδρων COD. Ενδεικτικά, ο πιο οικονομικός κινητήρας είναι ο 1.4 TFSI COD, που σύμφωνα με την εταιρεία, η μέση κατανάλωση του είναι στα 4,4 λτ./100 χλμ.

Για τους πιο γρήγορους θα υπάρχει και η έκδοση Audi RS Q3 με 5κύλινδρο TFSI κινητήρα των 2,5 λίτρων, που αποδίδει 340 ίππους ( από 310 που διαθέτει η υπάρχουσα έκδοση). Πραγματοποιεί τα 0-100χλμ./ώρα σε 4,8’’ με αρωγό το 7αρι αυτόματο κιβώτιο S tronic. Η εμπορική του καριέρα θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2015.