Απάντηση στο ερώτημα «ποιος σκότωσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν» ισχυρίζεται πως δίνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η οποία με δημοσίευμά της την Πέμπτη «έσπασε» την αποκλειστικότητα του αμερικανικού καναλιού Fox: Και τα δύο μέσα επενδύουν στον μύθο που περιβάλλει την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων το 2011 κατά την οποία εκτελέστηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Λίγο προτού μεταδοθεί το ντοκιμαντέρ του Fox με τίτλο «Τhe Man Who Killed Usama Bin Laden» - εκπομπή που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση του Πενταγώνου καθώς αποκαλύπτονται «ευαίσθητα» στοιχεία για την επιχείρηση - η Daily Mail ισχυρίζεται ότι ξέρει ποιος ήταν εκείνος ο πεζοναύτης που τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τον διαβόητο τρομοκράτη.

Πρόκειται για τον Ρομπ Ο' Νιλ, βετεράνο των SEAL που τα τελευταία χρόνια βγάζει τα προς το ζην δίνοντας διαλέξεις ως ομιλητής και «εκπαιδευτής» για ενίσχυση ομαδικής συνεργασίας σε εταιρείες και οργανισμούς.

Αν και έχει γίνει διάσημος με την μετέπειτα δραστηριότητά του, στο βιογραφικό του αναφέρονται μεν οι παρασημοφορήσεις του και η συμμετοχή του σε «εξαιρετικά σημαντικές αποστολές» αλλά όχι η επιχειρήση για τον Μπιν Λάντεν.

Η βρετανική Daily Mail αναφέρει την Πέμπτη ότι αυτός ήταν το μέλος της ομάδας των SEAL που πάτησε την σκανδάλη στην επιχείρηση.

Η εφημερίδα συνομίλησε με τον πατέρα του, Τομ Ο' Νιλ, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι η οικογένεια δεν φοβάται ότι θα γίνει στόχος των τζιχαντιστών: «Θα βάλω έναν κόκκινο στόχο στην πόρτα και θα πω, "ελάτε"» λέει.

Το αμερικανικό κανάλι Fox πρόκειται στις 11 Νοεμβρίου να παρουσιάσει εκπομπή σε δύο μέρη, στην οποία θα αποκαλύπτεται ο Ρομπ Ο' Νιλ.

Οπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η απόφασή του Ο' Νιλ να μιλήσει έχει προκαλέσει δυσφορία στους κόλπους των ειδικών δυνάμεων.

Το όνομα SEAL, που σημαίνει «φώκια», προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Sea, Air, Land Teams», μεικτών ομάδων δηλαδή που προέρχονται από το Ναυτικό, την Αεροπορία και τον Στρατό ξηράς»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από