«Οι παίκτες μου προσπάθησαν στο γήπεδο για τη νίκη και αυτό δεν μπορεί να μην με αφήνει ικανοποιημένο. Το τελικό αποτέλεσμα μας αφήνει μια πικρία, καθώς νομίζω ότι πιο δίκαια θα ήταν η ισοπαλία»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου είδε την ομάδα του να πετυχαίνει δύο γκολ στην Αϊντχόφεν, να δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες αλλά τελικά να πληρώνει τα λάθη στην άμυνα και να μένει για πρώτη φορά στην ιστορία της εκτός πρόκρισης από την 4η αγωνιστική σε έναν Ευρωπαϊκό όμιλο.

«Είναι αλήθεια ότι στον ανασταλτικό τομέα δεν έμεινα ικανοποιημένος και θα έπρεπε να έχουμε καλύτερη λειτουργία. Οι εντολές ήταν να είμαστε πιο συμπαγείς και όχι να έχουμε τόσα κενά μεταξύ στις γραμμές. Το πληρώσαμε και έχει να κάνει με την συγκέντρωση μας αλλά και με την ποιότητα του αντιπάλου, όπου ξέρουν πολύ καλά τι να κάνουν ότι είναι στην επίθεση, έχοντας εξαιρετικό επιθετικό τρανζίσιον» τόνισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού που επισήμανε ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

«Είχα πει στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι ο αγώνας ήταν win or die. Νομίζω ότι οι παίκτες μου προσπάθησαν να το κάνουν πράξη. Να πεθάνουν στο γήπεδο και να νικήσουν. Έγινε όμορφο παιχνίδι όπου οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου σίγουρα το ευχαριστήθηκαν γιατί η μπάλα ανεβοκατέβαινε με ταχύτητα. Εμείς θέλαμε καλύτερη διαχείριση, αφού μόλις έγινε το 2-2 θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-2. Δεν έγινε και το έκανε η Αϊντχόφεν. Είναι σημαντικές λεπτομέρειες αυτές και δυστυχώς για μια ακόμα φορά δεν ήταν με το μέρος μας. Όμως το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία γιατί και οι δύο ομάδες έπαιξαν επιθετικά και έχασαν ευκαιρίες» συνέχισε ο κόουτς του Παναθηναϊκού που φυσικά γνωρίζει πολύ καλά το ολλανδικό ποδόσφαιρο και δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το πώς αξιοποιούν τα ταλέντα τους οι Ολλανδοί.

«Βασικό πρόβλημα είναι η εκπαίδευση και η έμφαση στις λεπτομέρειες στις μικρές ηλικίες. Εμείς είμαστε ομάδα που προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση να κάνουμε σωστά τα βασικά ενώ εκείνοι ήδη είναι ένα επίπεδο πάνω.

Θέλουμε να παίξουμε αυτό το ποδόσφαιρο όλα πρέπει να ξεκινούν από την ακαδημία και εκεί πρέπει να γίνεται αυτή η δουλειά. Εκεί κάνουμε γρήγορα βήματα προς τα εμπρός γιατί πρέπει σε αυτές τις ηλικίες να μαθαίνουν σωστό ποδόσφαιρο και όχι να εστιάζουν στα αποτελέσματα. Με τη δουλειά που γίνεται και παραμένοντας στη φιλοσοφία για γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες να παίζει γρήγορο, ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο κυριαρχίας».

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Σωτήρη Νίνη:

«Ο Σωτήρης ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού αλλά κάπου στη διαδρομή δεν είχε την εξέλιξη που περίμενε και ο ίδιος. Μιλήσαμε γι’ αυτό. Ξέρει τι έκανε σωστά και τι λάθος. Σημαντικό ότι ξέρει πολύ καλά την ομάδα, ξέρει που έρχεται και το κυριότερο ότι για να επανέλθει στο επίπεδο που ήταν χρειάζεται να δουλέψει, να έχει το κεφάλι χαμηλά και είναι στο χέρι του να συνεχιστούν τα θετικά σχόλια για αυτόν».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού βλέπει την επόμενη μέρα, αλλά κρατάει και κάτι από τα δύο παιχνίδια με τους Ολλανδούς:

«Κρατάμε το πνεύμα που δείξαμε και στα δύο παιχνίδια και ότι θελήσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Η ομάδα για 95 λεπτά δεν σταμάτησε να τρέχει σε υψηλό τέμπο. Όταν παίζει και ο αντίπαλος έτσι μας βοηθάει να δούμε την ποιότητά μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να βελτιώσουμε τις λεπτομέρειες. Εκεί θέλει πολλή δουλειά.

Ουσιαστικά έχουμε κάνει ήδη restart από το ματς με τον Ατρόμητο και θέλουμε να έχουμε συνέχεια καλή παρουσία και θετικά αποτελέσματα.

Ξέραμε από τη στιγμή της κλήρωσης όταν έγινε γνωστό ότι η Ντιναμό Μόσχας ήταν η τέταρτη ομάδα του ομίλου ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα μπορούσαμε να είχαμε 1-2 βαθμούς παραπάνω αλλά τώρα μας ενδιαφέρει να είμαστε αξιοπρεπείς στα δύο τελευταία παιχνίδια και για το πρεστίζ της ομάδας» κατέληξε ο Έλληνας τεχνικός.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Αϊντχόφεν Φιλίπ Κοκού αφού παραδέχτηκε ότι είναι καλύτερα να παίζεις ποδόσφαιρο παρά να κοουτσάρεις, πρόσθεσε: «Στο ημίχρονο μιλήσαμε με τους παίκτες για τα λάθη τους. Έδειξαν χαρακτήρα και ανέτρεψαν το εις βάρος μας σκόρ, συνεπώς τους αξίζουν συγχαρητήρια».

** Την Παρασκευή θα κριθεί η κατάσταση του Ζέκα που έχει σφίξιμο στο δικέφαλο.