Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου ζήτησε και έλαβε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την πρωτοφανή επίθεση του πρώτου κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα το καταφέρετε» είπε ο Γ. Στύλιος στη Λιάνα Κανέλλη, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη».

O Γιώργος Στύλιος μετέβη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Στάματη. Κατά τη συνάντηση ο Γ. Στύλιος υπέβαλε την παραίτησή του.

«Ηταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός, στον οποίο δόθηκε λάθος ερμηνεία. Υπέβαλα την παραίτησή μου. Συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και να προωθώ τα συμφέροντα της Αρτας» δήλωσε ο παραιτηθείς υφυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο.

Πριν από τη συνάντησή του με τον Δ. Σταμάτη, ο Γ. Στύλιος με δήλωσή του αναγνώρισε «λεκτικές υπερβολές» κατά την απάντησή του στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη και της ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

«Οι εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε λεκτικές υπερβολές. Προφανώς, δεν ήθελα να θίξω την κ. Κανέλλη και της ζητώ συγγνώμη. Ηταν λάθος η αναφορά στο όνομα του κ. Κασιδιάρη και στις συμπεριφορές του, τις οποίες καταδικάζω» δήλωσε ο παραιτηθείς υφυπουργός Παιδείας.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης όταν η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε από τα υπουργικά έδρανα ο Γιώργος Στύλιος,κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τον υποσιτισμό των παιδιών,είπε ότι «θυμίζει τη Μαρία Αντουανέτα και την ιστορία με το παντεσπάνι».

Αυτή η τοποθέτηση της Λιάνας Κανέλλη προκάλεσε την αντίδραση του Γ. Στύλιου, ο οποίος της απάντησε εκνευρισμένος: «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, αλλά δεν θα το καταφέρετε» – μια έμμεση απειλή καθώς η βουλευτής του ΚΚΕ είχε πέσει θύμα της βαρβαρότητας του Ηλ. Κασιδιάρη στην περιβόητη τηλεοπτική εκπομπή του καλοκαιριού του 2012.

«Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη» πρόσθεσε αμέσως μετά.

Κανέλλη:«Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο»

«Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο», δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που είχαν την Πέμπτη στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: «Τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία»

Σχολιάζοντας την ενέργεια του Γ. Στύλιου ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία «συγνώμη» δεν μπορεί να τις ξεπλύνει».

ΠΑΣΟΚ: «Πλήττει το κύρος του Κοινοβουλίου»

Την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση του Υφυπουργού Παιδείας Γεωργίου Στύλιου απέναντι σε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου καταδίκασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ .

«Η ανάρμοστη συμπεριφορά του Υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου.

» Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού.

» Καλούμε τον Πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της Κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ».

ΔΗΜΑΡ: «Αήθης επίθεση»

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ ανέφερε: Η επιβεβλημένη αποπομπή του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη εγείρει ζήτημα αντιμετώπισης των «χρυσαυγίτικων» πρακτικών, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Δυστυχώς, ακροδεξιές αντιλήψεις φαίνεται να γοητεύουν και άλλους, εκτός της Χρυσής Αυγής».