Ικανοποίηση και ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των πρωταθλητών και πρωταθλητριών του ελληνικού αθλητισμού για το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016».

Η ιδέα του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρου Καπράλου, άρχισε να υλοποιείται και συνολικά 55 αθλητές και αθλήτριες από 13 αθλήματα, θα έχουν την έμπρακτη υποστήριξη από 28 εταιρείες, τράπεζες και ιδιώτες στην προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ετσι σε μια πολύ δύσκολη οικονομική καμπή και για τον αθλητισμό, η αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητισμού θα έχει τη δυνατότητα για μια αξιοπρεπή προετοιμασία εν όψει του μεγάλου ραντεβού. Όλοι οι αθλητές εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, για την υλοποίηση του προγράμματος και ευχαρίστησαν τους χορηγούς για την υποστήριξη τους. Μεταξύ άλλων οι αθλητές και οι αθλήτριές μας τόνισαν:

Σπύρος Γιαννιώτης – κολύμβηση: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Σπύρο Καπράλο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ξεχωριστή αυτή βοήθεια. Μας δίνει μεγάλη δύναμη για τη συνέχεια και η χορηγία θα με βοηθήσει και θα με στηρίξει προκειμένου να συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό και να φτάσω στην πραγματοποίηση του μεγάλου μου ονείρου, να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και εκεί, αν είμαι καλά, να διεκδικήσω ένα μετάλλιο»

Bάσω Μιλλούση – γυμναστική: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που έγινε για μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Καπράλο και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, γιατί χωρίς αυτούς θα ήμασταν ακόμα στα παράπονα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον χορηγό μου, που μου συμπαραστέκεται και έτσι πλέον μπορώ να διώξω από πάνω μου ό,τι με απασχολεί και να επικεντρωθώ στην προσπάθεια για πρόκριση στο Ρίο»

Βλάσης Μάρας – γυμναστική: «Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της ΕΟΕ γιατί στη ζωή, έχουν απαξιωθεί τα πάντα. Ο αθλητισμός είναι ένα μέσο για να αναδεικνύεται η Ελλάδα στο εξωτερικό και να αισθάνονται οι Έλληνες υπερήφανοι με τις επιτυχίες. Για μας τους αθλητές είναι πάρα πολύ σημαντικό να νιώθουμε ότι μας θέλουν και μας στηρίζουν, γιατί αυτό που κάνουμε είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όταν κάποιος σε στηρίζει, δουλεύεις πιο μεθοδευμένα και αποτελεσματικά για τον στόχο σου και είναι ωραίο να νιώθουμε ότι έχουμε μια οικογένεια από πίσω μας.»

Κώστας Φιλιππίδης – στίβος: « Είναι μια σημαντική βοήθεια και θέλω να ευχαριστήσω το χορηγό που θα με στηρίξει, αλλά και όλους όσοι βοήθησαν να υλοποιηθεί η προσπάθεια για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Πέρα από την υλική βοήθεια, αυτό που μετράει είναι η ηθική βοήθεια και η στήριξη που μας παρέχουν.»

Βίκυ Αρβανίτη – μπιτς βόλει: «Είναι η ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα γιατί τα προβλήματα από την κρίση για εμάς τους αθλητές είναι πάρα πολλά. Αυτή η πρωτοβουλία και η έμπνευση του κ. Καπράλου με το πρόγραμμα Υιοθετήστε έναν αθλητή για το Ρίο, μας λύνει πάρα πολλά προβλήματα.»

Μαρία Τσιαρτσιάνη – μπιτς βόλεϊ: «Από σήμερα ο δρόμος της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς γίνεται λίγο πιο εύκολος. Εμείς σκεφτήκαμε αρκετά εάν πρέπει να ξανασμίξουμε ως δίδυμο με την Βίκυ, επειδή τα προβλήματα που είχαμε ήταν ήδη πάρα πολλά από το 2012. Πλέον η προσπάθεια μας γίνεται πιο ρεαλιστική, είμαστε πιο αισιόδοξες, γιατί πέρα από την υλική συμπαράσταση υπάρχει και η ηθική και είναι πάρα πολύ ωραίο να νιώθεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να σε δουν να φτάνεις ψηλά.»

Σοφία Μπεκατώρου – ιστιοπλοΐα: «Ήταν εξαιρετική αυτή η πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΟΕ. Νομίζω ότι η σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει άλλη διάσταση στη δική μας προσπάθεια, γιατί επιτρέπει σε εμάς τους αθλητές να νιώθουμε ασφάλεια όταν κάνουμε προετοιμασία και πρέπει να μετάσχουμε σε αγώνες. Επίσης, δείχνει ότι όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα και καλό θα ήταν να είναι μαζί μας και άλλοι άνθρωποι, γιατί εκτός από τα χρήματα, χρειαζόμαστε και υποστήριξη από τον τομέα που μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλές γνώσεις στον τομέα του πρωταθλητισμού κι αν τις αξιοποιήσουμε, μπορούμε να φέρουμε σημαντικά αποτελέσματα για τη χώρα.»

Κωνσταντίνος Τριγκώνης – ιστιοπλοΐα: «Ο πρωταθλητισμός είναι μια μοναχική διαδικασία και σήμερα μαζί με την Σοφία Μπεκατώρου νιώσαμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Θέλω να καλέσω και άλλες εταιρείες να έρθουν κοντά στους αθλητές, γιατί ο αθλητισμός έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην Ελλάδα και θέλω να πιστεύω ότι το παράδειγμα αυτό θα το ακολουθήσουν και άλλοι, καθώς ο αθλητισμός δεν σταματάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, αλλά συνεχίζεται και για το 2020 και το 2024…»

Κατερίνα Νικολαΐδου – κωπηλασία: «Ευτυχώς βρέθηκαν χορηγοί να μας βοηθήσουν. Εμείς στην κωπηλασία είμαστε εννέα άτομα στο πρόγραμμα αυτό και ευχαριστούμε πολύ το χορηγό μας που μας βοηθά να υλοποιήσουμε τους στόχους μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.»