Τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία του ΕΚΠΑ κρούει ξανά ο πρύτανης του ιδρύματος, Θεόδωρος Φορτσάκης.

Εκτός από το πρόβλημα με τους υπεράριθμους φοιτητές από τις μετεγγραφές, ο πρύτανης κάνει λόγο για τραγική έλλειψη διοικητικού προσωπικού λόγω διαθεσιμότητας.

«Θέλουμε πίσω τους διοικητικούς υπαλλήλους για να βοηθήσουμε το ΕΚΠΑ να μην κλείσει» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρύτανης.

«Είναι βέβαιο ότι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα» πρόσθεσε.

Τόνισε πως υπό τις παρούσες συνθήκες το ίδρυμα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο μεγάλο αριθμών φοιτητών που θέλουν να μετεγγραφούν στην Αθήνα, καθώς δεν δυνατό να ελεγχθούν θα δικαιολογητικά των αιτούντων.

«Μας φόρτωσαν ένα σωρό φοιτητές και μας παίρνουν και τους υπάλληλους μας. Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα», σχολίασε ο κ. Φορτσάκης, συμπληρώνοντας πως υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο για τους μετεγγραφέντες φοιτητές.

Σημείωσε πως η πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί για το ΕΚΠΑ, καθώς το πανεπιστήμιο προσπαθεί να εξυπηρετήσει το δυνατόν περισσότερους σπουδαστές, καθώς καταλαβαίνει τις οικονομικές ανάγκες των ελληνικών οικογενειών.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες ταραχές κατά τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, όπου φοιτητές εισέβαλαν στην πρυτανεία, είπε πως έχει «μικτά συναισθήματα» για τα όσα επακολούθησαν και εξέφρασε τη λύπη του που ο και ίδιος αντέδρασε «έντονα».

«Αποδοκιμάζω τον εαυτό μου», σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας όμως πως όταν «είσαι κλειδωμένος σε μια αίθουσα και σε βρίζουνε μερικές φορές μπορεί να ξεφύγεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από