Την επιθυμία να συνεχίσει να εκπέμπει το Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, ομαλά, εξέφραζαν αργά τη Δευτέρα το βράδυ κύκλοι του ραδιομεγάρου με αφορμή την αντίδραση μερίδας παραγωγών να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις με μειωμένες όμως απολαβές που πρότεινε η εταιρεία.

Οι δύο πλευρές αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα επόμενα 24άωρα.

Από τη ΝΕΡΙΤ φαίνεται να υπάρχει διάθεση για εκτόνωση της έντασης που έχει προκληθεί. «Αν έχουν προκύψει προβλήματα από τυχόν αδικίες εμείς λέμε να τις συζητήσουμε. Γιατί πρέπει να εκβιαζόμαστε», υποστήριζαν στελέχη της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Στο μεταξύ έως το τέλος του μήνα θα εκπέμψει με κανονικό πρόγραμμα ο Kosmos fm, ανέφεραν οι ίδιες πηγές της ΝΕΡΙΤ, και σημείωναν πως γίνονται προσπάθειες ώστε ως το τέλος του χρόνου να βγει στον αέρα και το Δεύτερο Πρόγραμμα.

Στο μεταξύ ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Το Εποπτικό Συμβούλιο όρισε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Πέτρο Μάη – ουσιαστικά μονιμοποιήθηκε στη θέση που είχε αναλάβει προσωρινά μετά την παραίτηση του πανεπιστημιακού Αντώνη Μακρυδημήτρη – και μέλη τους Παναγιώτη Αναστόπουλο, πολιτικό επιστήμονα, Πέτρο Καβάσαλη, αναπληρωτή καθηγητή στο τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του πανεπιστημίου Αιγαίου, Αλέξανδρο Πρίφτη, δημοσιογράφο (της πρώην ΕΡΤ) και Ανδριανή (Νούλη) Παπανδριανού, δικηγόρο παρ Αρείω Πάγω (νομική σύμβουλο της πρώην ΕΡΤ).

Το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ με τη νέα σύνθεση του θα έχει θητεία διάρκειας πέντε ετών.