Σε κλοπές από κατοικίες σε διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής, καθώς και σε ληστεία σε βάρος οδηγού Ι.Χ. αυτοκινήτου εμπλέκεται, σύμφωνα με την Αστυνομία, η εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, με τη συνδρομή των τοπικών Τμημάτων Ασφαλείας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ο.Π.Κ.Ε.

Συνελήφθησαν σε Πεντέλη και Αθήνα έξι Ρομά, ηλικίας 23-32 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις Ρομά, ηλικίας 19-29 ετών, ως συνεργοί τους.

Οπως προέκυψε, τουλάχιστον κατά το τελευταίο εξάμηνο, οι εννέα Ρομά είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση έκλεβαν σπίτια.

Ειδικότερα, τα μέλη της σπείρας, κινούμενα με Ι.Χ. αυτοκίνητα, εντόπιζαν κατοικίες και, αφού χτυπούσαν το κουδούνι για να διαπιστώσουν αν απουσιάζουν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις πόρτες εισόδου, παράθυρα και μπαλκονόπορτες, έμπαιναν σε αυτές και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα αξίας.

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, στην Παλλήνη, εγκλώβισαν Ι.Χ. αυτοκίνητο, ανάγκασαν με τη βία τον οδηγό του να το εγκαταλείψει και του το έκλεψαν.

Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί ότι τα μέλη της εγκληματικής αυτής ομάδας έχουν διαπράξει 15 κλοπές από κατοικίες, σε Κηφισιά, Πεντέλη, Μεταμόρφωση και Παλλήνη.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος από κάλτσες με τις οποίες κάλυπταν τα ίχνη τους, καθώς και πέντε κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος 23χρονου εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.

Και οι υπόλοιποι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.