Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, με ενότητα και αλληλεγγύη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης και υπογράμμισε πως το μήνυμα της ήταν πως «όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής: «Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ήταν ένα μήνυμα, ότι η Ελλάδα, οι Ενοπλες Δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή.

Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα. Είναι μέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη: Οτι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει και πράγματι ενίκησε.

Σήμερα ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι με ενότητα, με αλληλεγγύη , με αγάπη ο ένας για τον άλλον, να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες, που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση. Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε».