«Δεν συμμερίζομαι τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης, στην πορεία θα φανεί, αν θα ενισχυθεί η πραγματική οικονομία» δήλωσε, τη Δευτέρα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99, 5 ο Δημήτρης Παπαδημούλης επισήμανε ότι «είναι καλό ότι δεν θα χρειαστούν κι άλλα λεφτά από το μαξιλάρι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες. Η πραγματική ζωή των πολιτών, τουλάχιστον της μεγάλης πλειοψηφίας, δεν θα αλλάξει από τη χθεσινή ανακοίνωση» επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης.

Ο ίδιος εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας: «Η πρωθυπουργική δήλωση, ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν είναι πειστική και επειδή το λέει ο κ. Σαμαράς εδώ και πάρα πολύ καιρό και διαψεύδεται από την πραγματικότητα, ακόμη κι αν το πει ο Σαμαράς και είναι αλήθεια, θα «την πάθει» σαν τον ψεύτη βοσκό. Δεν θα τον πιστεύει κανείς.

»Έχει παίξει πάρα πολύ ως προεκλογικό επιχείρημα, στη ρητορεία Σαμαρά αυτό το πράγμα. Αυτή η επιθετικότητα του κ. Σαμαρά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενοχλεί και τους ανθρώπους που είναι στον μεσαίο χώρο, που δεν είναι ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ. Για παράδειγμα ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος πρωθυπουργός 40 χρόνια τώρα, μετά την πτώση της δικτατορίας, που δεν έχει καλέσει μια φορά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Του έδωσε ένα μάθημα ο κ. Αβραμόπουλος, όταν λίγες ώρες πριν φύγει για να γίνει επίτροπος, με εντολή Σαμαρά, δέχθηκε τον Τσίπρα για 3μιση ώρες».

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Επειδή όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα διευρυνόμενο προβάδισμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν κι αυτόν που χάνει στο 80′ 2-0 και προσπαθεί αγχωδώς να ισοφαρίσει. Υπάρχει ένας κίνδυνος να την πάθει σαν το Γερμανία – Βραζιλία η ΝΔ, πολλά γκολ.

»Λειτουργούμε ως ήρεμη δύναμη, έχουμε έντονη αντιπαράθεση επί της ουσίας, αλλά μας ενδιαφέρει αντιπαράθεση με σχέδια για το παρόν και το μέλλον της χώρας και όχι μια επιστροφή σε έναν φανατισμό, ο οποίος βλάπτει».