Ο Κάρλο Αντσελότι είχε στείλει το μήνυμα μία ημέρα πριν λέγοντας ότι «η δική μου Ρεάλ είναι μία άλλη από εκείνες που είχαν χάσει από τη Λίβερπουλ στο παρελθόν» και οι ποδοσφαιριστές του τον δικαίωσαν εντός γηπέδου, βάζοντας τέλος στην αρνητική παράδοση. Οι Μερένχες μετρούσαν τρεις ήττες σε ισάριθμούς αγώνες των δύο ομάδων στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (μεταξύ των οποίων εκείνη στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1981 στο Παρίσι) δίχως μάλιστα να έχουν σκοράρει.

Χθες το βράδυ ωστόσο στο Ανφιλντ εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κάνουν το κομμάτι τους και να πιστοποιήσουν την ανωτερότητά τους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εκείνος που άνοιξε τον χορό των τερμάτων ύστερα από έναν εκπληκτικό συνδυασμό με τον Χάμες Ροδρίγες και μαγική ασίστ του τελευταίου στον Πορτογάλο. Με το τέρμα αυτό ο Ρονάλντο έγινε ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έφτασε τα 70 γκολ, ένα λιγότερο από τον αρχισκόρερ της διοργάνωσης Ραούλ (σταμάτησε στα 71 τέρματα). Βέβαια ενεργός στη μάχη παραμένει ο κατά δύο χρόνια νεότερος του Πορτογάλου Λιονέλ Μέσι, ο οποίος μετράει σήμερα 68 τέρματα σε 17 λιγότερα ματς από τον Ρονάλντο.

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ. Σε σπουδαίο βράδυ βρέθηκε επίσης και ο γάλλος φορ Καρίμ Μπενζεμά, σκόρερ των δύο άλλων τερμάτων της Ρεάλ (όλα σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο). Πολλοί ήταν οι φίλοι της Λίβερπουλ που αναθεμάτιζαν την ώρα και τη στιγμή που επελέγη ως αντικαταστάτης του Λουίς Σουάρεζ ο «αόρατος» και χθες Μάριο Μπαλοτέλι. Μάλιστα η κίνηση του ιταλού επιθετικού να ανταλλάξει φανέλα με τον Πέπε στο ημίχρονο ενώπιον ενός άκρως απογοητευμένου κοινού στο Ανφιλντ εξόργισε κόσμο και κοσμάκη, τόσο εντός του γηπέδου όσο (και ακόμα περισσότερο) στα social media όπου η κατάσταση είναι πάντα ανεξέλεγκτη. Πλέον η Λίβερπουλ (η οποία στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στην Ισπανία) απειλείται με έξωση από τη διοργάνωση τόσο από τη Λουντογκόρετς όσο και από τη Βασιλεία (1-0 χθες η πρώτη).

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ. Ο διεθνής μέσος που τόσο ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και πλέον παρουσιάζεται ξανά δυνατός και ανθεκτικός, αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα της Λεβερκούζεν με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πέτυχε στο 63′ το γκολ με το οποίο η γερμανική ομάδα σφράγισε τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγώνες στη διοργάνωση. Για τον ίδιο όμιλο, οι Μονακό και Μπενφίκα έμειναν στο 0-0.