Οι επικεφαλής του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ άφησαν την Τετάρτη να εννοηθεί ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τον διάλογο με την κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν πως δεν έχει προβεί σε καμιά σημαντική χειρονομία ώστε να τερματίσουν τις διαδηλώσεις, που διαρκούν ήδη περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Οι πρώτες συνομιλίες χθες, Τρίτη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των φοιτητών και αυτούς της κυβέρνησης με επικεφαλής την δεύτερη στην ιεραρχία της, την Κάρι Λαμ, δεν κατέληξαν σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Η κυβέρνηση πρότεινε πάντως στους διαδηλωτές να συναντηθούν και πάλι σύντομα για να επιχειρήσουν να βρουν μια διέξοδο στη σοβαρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η πρώην βρετανική αποικία μετά την επιστροφή της στην Κίνα το 1997.

Στο μεταξύ, στην Κίνα, ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας προτείνει να επιβληθεί μποϊκοτάζ στους καλλιτέχνες που υποστηρίζουν το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ και τη σχετική έκκληση, την οποία απηύθυνε μέσω του Ίντερνετ, έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 χρήστες του διαδικτύου.

Η έκκληση αφορά ιδιαίτερα τους ηθοποιούς Άντονι Ουόνγκ και Τσάπμαν Το, καθώς και την τραγουδίστρια Ντενίζ Χο. Η τελευταία είναι επίσης μια φυσιογνωμία του αγώνα για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες, άγνωστοι στη Δύση, είναι πολύ διάσημοι σε όλο τον κινεζικό κόσμο.

Ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας, ο οποίος απηύθυνε την έκκληση για μποϊκοτάζ μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο κινεζικό Twitter, είναι αρμόδιος για την προώθηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Κίνα μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων.

Αυτό το ισχυρό όργανο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ζητάει επίσης, στην ηλεκτρονική έκκλησή του, να λογοκρίνονται στο Διαδίκτυο τα ονόματα των καλλιτεχνών που υποστηρίζουν τους δημοκράτες αγωνιστές του κινήματος που ονομάστηκε «Καταλάβετε την Σέντραλ», από το όνομα της επιχειρηματικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ.

Ο Σύνδεσμος προτείνει επίσης την ιδέα να διαγραφούν από το κινεζικό Twitter οι λογαριασμοί των εν λόγω στάρ.
Πολλοί άλλοι καλλιτέχνες από το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν έχουν υιοθετήσει επιφυλακτική στάση σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, φοβούμενοι μήπως τεθούν υπό απαγόρευση στην ηπειρωτική Κίνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από