Η θερμή αγκαλιά του Ιβάν Σαββίδη με τον Σούλη Μαρκόπουλο στη λήξη του ματς ήταν η καλύτερη φάση του θεαματικού αγώνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην πολωνική Ζιέλονα Γκόρα, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Γιούροκαπ.

Ο Δικέφαλος του Βορά θριάμβευσε με 85-66, παίζοντας καλό μπάσκετ κι ανάγκασε τους περίπου 1500 οπαδούς να ζητήσουν νίκη στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναικό.

Όμως, στο …τρίτο ημίχρονο η ελπίδα για πολύ καλύτερο μέλλον στο τμήμα μπάσκετ με νέο ιδιοκτήτη έγινε πίστη, αφού ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αγκάλισε και φίλησε τον προπονητή της ομάδας και του είπε: «Όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί θα το λύσουμε μαζί. Να μην έχεις τίποτα στο μυαλό σου».

Ο Μαρκόπουλος σχολίασε την συνάντηση τονίζοντας: «Ήταν πολύ θερμή χειρονομία. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ο Σαββίδης είναι οι αναγεννητής του ΠΑΟΚ, τον χρειάζεται ο σύλλογος. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που είναι στην ομάδα μας».

Ο επιχειρηματίας μπήκε στο κλειστό στο 36ο λεπτό και στη λήξη του αγώνα τα είπε για λίγο εγκάρδια με τον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης της ΚΑΕ Μπάνε Πρέλιεβιτς.

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον .τρίτο ημίχρονο, σε ματς που κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ απέναντι σε ομάδα που έπαιξε στην προκριματική φάση της Ευρωλίγκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Τζέικ Όντουμ έπαιξε μόλις 5’41΄΄ καθώς υπέστη διάστρεμμα.

Όταν οι γηπεδούχοι βρήκαν λύση στη γρήγορη μετάβαση της Ζιέλονα Γκόρα από αμυντικές σε επιθετικές καταστάσεις, το ματς έγινε μονόλογος του ΠΑΟΚ που μετράει δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς της διοργάνωσης. Δύο νίκες μετράει και η Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Στον όμιλο του ΠΑΟΚ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λοκομοτίβ Κούμπαν-Βέντσπιλς 72-60, Μπουντούτσνοστ-Καρσίγιακα 79-82.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-33, 64-53, 85-66

ΠΑΟΚ(Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 12(1), Λιάπης 4, Χαραλαμπίδης 8(2), Κάρτερ 7(1), Κακαρούδης 6(1), Τσόχλας 7(1), Δέδας 9(3/8τρ.), Μαργαρίτης 3, Κόττας, Όντουμ, Βον 12, Σαλούστρος 17(3/5δίπ., 3/4τρίπ., 2/2βολ., 5ριμπ., 2κλ., 1ασ.)

Ζιέλονα Γκόρα(Αντάμεκ): Σελ 2, Τρούτμαν 8, Μπαρτ 11(1), Χόσλεϊ 8, Κούτσαρεκ, Τζόνσον 11, Χρίτσιανουκ 2, Ζαμόσκι 10(2), Κοζάρεκ 14(2).