Τη δέσμευσή του ότι η Ελληνική Αστυνομία «θα είναι πανταχού παρούσα, πιστή στην υποχρέωσή της να προστατεύει τον έλληνα πολίτη» επανέλαβε τη Δευτέρα ο Βασίλης Κικίλιας.

Κατά τον χαιρετισμό του, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «η Αστυνομία αγωνίζεται με αυταπάρνηση για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, για το δικαίωμα στην κοινωνική ειρήνη που εξασφαλίζει την λειτουργία της κοινωνίας. O ρόλος της Αστυνομίας είναι πρωτίστως προληπτικός και έπεται ο κατασταλτικός της ρόλος.

Ο αστυνομικός δεν είναι σε διαρκή μάχη, σε διαρκή αντιπαράθεση με την κοινωνία και τους πολίτες. Είναι κοινό το συμφέρον και κοινός ο στόχος, που δεν είναι άλλος παρά η δημόσια ευταξία και η επικράτηση του δικαίου και εν τέλει της κοινωνικής ευημερίας» σημείωσε ο υπουργός, λέγοντας ότι«ηκαλή λειτουργία μιας Αστυνομίας δεν εξαρτάται από νομοθετήματα και αναδιαρθρώσεις, ούτε αυτά αποτελούν αυτοσκοπό. Το ζητούμενο είναι η νέα οργανωτική δομή της Αστυνομίας να ανατρέπει τα κακώς κείμενα, όποια είναι αυτά και να δημιουργεί μια Αστυνομία αποτελεσματική, ενταγμένη στην κοινωνία, με ουσιαστικό κοινωνικό ρόλο και με ουσιαστική δημοκρατική νομιμοποίηση και λειτουργία.

Γι’ αυτούς τους λόγους βελτιώσαμε με στοχευμένες παρεμβάσεις μας τον πρόσφατο νόμο» είπε ο Βασίλης Κικίλιας, που μετέφερε προς τους αστυνομικούς τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ολόκληρης της κυβέρνησης, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, για την προσφορά τους.

«Σήμερα ο αστυνομικός καλείται να αναλάβει πρόσθετες υποχρεώσεις και νέους πιο απαιτητικούς ρόλους. Καθημερινά λοιπόν, οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε να εξελισσόμαστε, αφού και το έγκλημα παρουσιάζεται συνεχώς με νέες μορφές» ανέφερε από την πλευρά του, στην ημερήσια διαταγή του, ο Αρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης.

«Η ασφάλεια των συνόρων, η τροχαία αστυνόμευση, το θεμελιώδες καθήκον για τη δίωξη του εγκλήματος, η εµπορία ανθρώπων, το ξέπλυµα βρώμικου χρήµατος, οι παραδοσιακές απειλές της τροµοκρατίας και η διαχρονική διακίνηση ναρκωτικών και όπλων και φυσικά η νεότερη μορφή που είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα, αποτελούν μερικές από τις αποστολές του πολυδιάστατου έργου μας.

Αυτές πρέπει σθεναρά να καταπολεμούμε, ώστε να εμπεδώνεται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών μας. Η κοινωνία δικαιούται μια νέα Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική, προσιτή, με ενισχυμένη την αστυνόμευση που να βρίσκεται κοντά στον πολίτη, πάντα σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου της ευνομούμενης πολιτείας.

Παρόλο που σήμερα οι τρέχουσες δημοσιονομικές συνθήκες είναι δυσμενείς, εμείς συνεχίζουμε και ανταποκρινόμαστε με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της κοινωνίας, ώστε οι πολίτες να νιώθουν σίγουροι.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με ζήλο, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωση, ώστε να πετύχουμε τους στόχους που μας θέτει καθημερινά η κοινωνία.

Nα μην ξεχνάτε ποτέ ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς, αλλά μας εμπιστεύονται και το έχουν δείξει. Οφείλουμε όμως κι εμείς καθημερινά να τους δικαιώνουμε, και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα» σημείωσε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάλογες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις έδρες των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων και Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας.