Μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί το γιγάντιο κουλούρι Θεσσαλονίκης, που φτιάχτηκε το πρωί της Κυριακής σε ειδική εξέδρα στην περιοχή του Λευκού Πύργου, «αγκαλιάζοντας» το μνημείο-σύμβολο της πόλης.

Το αρτοσκεύασμα, διαμέτρου περίπου 165 μέτρων, για την παρασκευή του οποίου απαιτήθηκαν 700 κιλά αλεύρι και 250 κιλά σουσάμι, καταναλώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από τους πολίτες, κατοίκους και τουρίστες, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στον χώρο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Οι αρτοποιοί της Θεσσαλονίκης -ομάδες και μέλη του Σωματείου Αρτοποιών «Προφήτης Ηλίας»- ξεκίνησαν τη διαδικασία ήδη από το Σάββατο, προκειμένου να ξεκινήσει η παρασκευή του εδέσματος, που αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη.

Αρχικά φτιάχτηκαν περίπου 250 κομμάτια κουλουριού, τα οποία άρχισαν να ψήνουν από τα ξημερώματα της Κυριακής. Στη συνέχεια, τα επιμέρους κομμάτια συναρμολογήθηκαν (με γλάσο ώς συγκολλητική ουσία), δημιουργώντας το μεγαλύτερο κουλούρι Θεσσαλονίκης του κόσμου.

Η δημιουργία του κουλουριού, στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival του δήμου Θεσσαλονίκης, έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας, που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, έχοντας προσελκύσει επισκέπτες από διάφορες χώρες.

Η παρασκευή του κουλουριού έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη των εταιρειών «Μύλοι Κρήτης» και «Αφοί Χαΐτογλου», που πρόσφεραν τις πρώτες ύλες.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν -μεταξύ άλλων- ο περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, Σπύρος Πέγκας και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από