Η κυβέρνηση της Τζαμάικα επέβαλε ταξιδιωτική απαγόρευση σε ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει στις 3 χώρες οι οποίες πλήττονται σοβαρά από το ξέσπασμα του θανατηφόρου ιού Εμπολα, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας της Τζαμάικα αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε την Παρασκευή ότι η απαγόρευση αφορά «άτομα που ταξιδεύουν από ή μέσω» των χωρών της δυτικής Αφρικής όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα του Εμπολα.

Η κυβέρνηση της Τζαμάικα πήρε την απόφαση μετά την είσοδο στη χώρα ενός άνδρα από τη Λιβερία.

Ο άνδρας, πιθανόν αμερικανός, έφτασε μέσω των ΗΠΑ και μεταφέρθηκε στο τμήμα υγείας του αεροδρομίου όταν δήλωσε ότι προέρχεται από τη Λιβερία.

Δεν εξετάστηκε για πυρετό και συμπλήρωσε μόνο μια φόρμα με τα στοιχεία του.

Στη συνέχεια του επετράπη να φύγει και σύμφωνα με πληροφορίες κατέλυσε σε ξενοδοχείο όπου τον εντόπισε η αστυνομία λίγες ώρες αργότερα. Οπως δηλώθηκε από τις Αρχές αναμένεται να εγκαταλείψει τη χώρα.

Η αντίδραση της κυβέρνησης εκτιμάται ότι σχετίζεται με το πρώτο κρούσμα του Εμπολα που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ σε ασθενή που προερχόταν από τη Λιβερία.

Η Τζαμάικα έχει ευρεία εμπορική και τουριστική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και μεταξύ των δυο χωρών διακινείται μεγάλος αριθμός ανθρώπων.