Καφέ μπαρ όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου έφεραν στο φως οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στον Πειραιά.

Συνελήφθησαν, το απόγευμα της Πέμπτης, στο συγκεκριμένο κατάστημα ένας 42χρονος ως προσωρινά υπεύθυνος για τη λειτουργία του και άλλα έξι άτομα, τέσσερις Ελληνες και δύο αλλοδαποί, ηλικίας από 23 έως 64 ετών, ως παίκτες.

Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται και 47χρονος, εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται.

Οπως προέκυψε, ο 42χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σε αυτό 29 υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιχνιδιών.

Διαπιστώθηκε, επίσης, ότι είχαν εγκατασταθεί και λειτουργούσαν τρεις κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στον εξωτερικό χώρο και επτά μέσα στο κατάστημα. Τα δεδομένα της καταγραφής αποθηκεύονταν σε ηλεκτρονικό καταγραφέα και η καταγραφή και συλλογή των δεδομένων εικόνας σε αρχείο γινόταν χωρίς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, χωρίς να έχει αναρτηθεί σχετική πινακίδα στον χώρο, ώστε να είναι ενήμεροι οι πελάτες-θαμώνες.

Σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, 29χρονου Αλβανού, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, για ληστεία και δήλωση ψευδών στοιχείων.

Επιπλέον, σε βάρος άλλου συλληφθέντος, 23χρονου Σύρου, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι 29 ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών για φύλαξη.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα τυχερά παιχνίδια και στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Οδηγούνται την Παρασκευή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι με τον Νόμο 4002/2011 προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παιχνίδια χωρίς άδεια.

Οταν τα παιχνίδια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά μηχάνημα-παιχνίδι.

Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παιχνίδι που διοργανώνεται χωρίς άδεια, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών και χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.