Θανάσιμα τραυματίστηκε 32χρονος ειδικός φρουρός στον Κηφισό, στο ύψος του ΙΚΕΑ στο Αιγάλεω, όταν παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο.

Το δυστύχημα συνέβη στις 23:40 της Τρίτης ενώ ο άτυχος αστυνομικός Δημήτρης Κατσιώνης βρισκόταν σε υπηρεσία μαζί με συναδέλφους του. Μεταφέρθηκε αμέσως στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου εξέπνευσε.

Ηταν παντρεμένος και πατέρας ενός βρέφους.

Ο αστυνομικός πραγματοποιούσε έλεγχο σε ύποπτο όχημα όταν χτυπήθηκε από άλλο διερχόμενο.

Ερευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία.

Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε ο Κικίλιας

Τη «βαθύτατη οδύνη και τη θλίψη του» για «την απροσδόκητη απώλεια του ειδικού φρουρού», εξέφρασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας.

«Όλοι γνωρίζουν τον αγώνα και την προσπάθεια που κάνουν καθημερινά χιλιάδες αστυνομικοί σε κάθε γωνιά της χώρας για την προστασία των πολιτών και την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, προσθέτοντας ότι «αυτές τις στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στη σύζυγο και στο παιδί» του άτυχου ειδικού φρουρού.

«Ο προ ολίγων μηνών θάνατος ενός άλλου επίλεκτου μέλους μας στην Ηλεία, οι 126 συνολικά από το 1984 πεσόντες συνάδελφοί μας στο βωμό του καθήκοντος και οι χιλιάδες τραυματίες ανά την Ελλάδα, καταδεικνύουν το μέγεθος των ευθυνών και το τεράστιο κενό που καλούμαστε να καλύψουμε για να σταματήσουμε την αιματοχυσία και να πούμε ‘ως εδώ’ με τις αστυνομικές τραγωδίες» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

«Οι απώλειες αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, όχι, δεν είναι παράπλευρες απώλειες. Γι’ αυτό τα τραγικά αυτά περιστατικά οφείλουμε επιτέλους να τα αναδείξουμε στις σωστές τους διαστάσεις, ώστε αναλύοντας τα αίτιά τους και λαμβάνοντας μέτρα πρόληψης, να τα αποτρέψουμε μελλοντικά, σώζοντας συναδέλφους μας» σημειώνει.

«Ο Δημήτρης, ο συνάδελφος Ειδικός Φρουρός της ΔΙ.ΑΣ Πειραιά, θα μας ενδυναμώνει με το παράδειγμα της ζωής του. Η στήριξη των οικογενειών των δύο συναδέλφων (και του αστυνομικού που σκοτώθηκε στην Π.Ράλλη) είναι η ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας και όλων μας. Το ΣΕΦΕΑΑ εύχεται θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες» αναφέρει και το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. (ΣΕΦΕΑΑ).

Η κηδεία του Δημήτρη Κατσιώνη θα γίνει την Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο της Καλλιθέας.